Incasari mai mici la Biroul Vamal Arad, din cauza Croatiei!

De Simona Butaru
1Comentariu
Incasari mai mici la Biroul Vamal Arad, din cauza Croatiei!
Aderarea Croaţiei la Uniunea Europeană a afectat nivelul încasărilor Biroului Vamal Arad!

ARAD. Croaţia, deşi cunoscută mai mult ca destinaţie turistică de către români, a provocat ţării noastre şi efecte economice negative. Fapt resimţit chiar şi la nivelul Aradului!
Biroul Vamal de Interior Arad a raportat Prefecturii reducerea sumelor de bani încasate în acest an, faţă de perioada similară a anului trecut, după ce Croaţia a aderat la UE!

„Din activitatea vamală au fost realizate venituri (taxe vamale şi TVA aferent) în sumă de 61,3 milioane lei în procent de doar 99,07% faţă de veniturile realizate în perioada similară a anului trecut, procentul mai mic de încasări în vamă fiind datorat în principal aderării Croaţiei la UE şi a creșterii procentului de TVA amânat la plata în vamă”, se precizează în raportul făcut public în cursul acestei săptămâni.

15 angajaţi

Biroul Vamal de Interior Arad îşi desfăşoară activitatea, conform documentului prezentat Prefecturii, cu un personal de execuţie în număr total de 15 lucrători vamali repartizati pe 5 compartimente de lucru, cu atribuţii diferite, atât pe linie de control vamal, vămuire mărfuri cât şi pe linie de control fiscal produse accizate, din care două sunt şi compartimente cu atribuţii suport, respectiv informatizare şi financiar-contabilitate.

Mai mult la export

„În cadrul activităţii de control vamal al mărfurilor au fost efectuate, în anul în curs, un număr de 8717 operaţiuni vamale de import pentru 280 operatori economici şi 9107 operaţiuni vamale de export pentru 264 operatori economici, pentru un total de 6502 mijloace de transport marfă, rezultând deci o pondere de 51% pentru exportul de mărfuri din totalul operaţiunilor derulate, restul fiind operaţiuni de import”, se precizează în raport.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor