Incep inscrierile profesorilor pentru examenul de definitivat

De Monica Ardelean
Incep inscrierile profesorilor pentru examenul de definitivat
ARAD. Dosare, inspecții și la vară examen pentru cei care vor să susțină anul acesta examenul de definitivat. A fost publicată metodologia și calendarul examenului pentru anul acesta.

Un examen obligatoriu care conferă dreptul de profesa în învățământ și pe care orice dascăl trebuie să îl susțină la începutul carieriei. Dar nu înainte de a avea un an la catedră, perioadă minimă pentru a intra în examenul de definitivat.

Dosarele, la școală

Toți cei care doresc să intre în examen pe 9 iulie trebuie să își depună dosarul la unitatea de învățământ unde predau. Acesta trebuie să conțină: fişa de înscriere la examenul naţional de definitivare în învăţământ; copii legalizate ale actelor de studii în baza cărora se face înscrierea la examen, însoţite de foaia matricolă/suplimentul la diplomă; document legalizat din care să rezulte îndeplinirea condiţiilor legale privind absolvirea programului de pregătire psihopedagogică şi metodică; copii ale următoarelor documente, certificate “conform cu originalul” de către conducerea unităţii de învăţământ: decizia de repartizare pe post, buletin/carte de identitate, certificat de naştere, document privind schimbarea numelui. Înscrierile se fac, potrivit calendarului, până la data de 21 noiembrie, iar dacă a fost validat urmează programarea inspecțiilor la clasă (cel puțin două) fără de care nu se poate intra în examenul din vară. Nota de la examen și cea de la inspecții trebuie să fie minim 8 pentru a obține definitivatul.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !