Inculpaţii s-au cerut la biserică

De Ioana Costas
2Comentarii
O nouă înfăţişare va avea loc la Tribunalul Arad înainte de Crăciun Foto: I.C.
O nouă înfăţişare va avea loc la Tribunalul Arad înainte de Crăciun Foto: I.C.
Procesul lotului „Fazi” a continuat miercuri cu audierea a doi martori şi a liderului grupării infracţionale Fazekaş Ştefan, dar şi cu o cerere inedită.

După audierea celor doi martori şi a inculpatului Fazekaş Ştefan, arătat de DIICOT Arad ca fiind liderul grupării care a furat 371 de biciclete în valoare de peste 620.000 de euro dintr-un depozit dn Belgia, în luna martie a acestui an, judecătorul a decis miercuri, în dosarul lotului „Fazi”, amânarea cauzei pentru 22 decembrie. Atunci va urma audierea altor martori, precum şi a celorlalţi inculpaţi. Înainte, însă, de a amâna cauza, judecătorul a respins o serie de cereri formulate de unui dintre inculpaţi. Este vorba despre Martinovici Valentin Emil, Şteţ Vasile şi Baciu Bogdan Petru, care au cerut revocarea sau înlocuirea măsurii arestului la domiciliu, dar a decis să permită unuia dintre cei menţionaţi mai sus să se deplaseze la… stomatolog.
„Respingere cererile de revocare sau înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar, formulate de inculpaţii: Martinovici Valentin Emil, Şteţ Vasile şi Baciu Bogdan Petru. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Admite cererea formulată de inculpatul Miron Constantin şi îi permite acestuia părăsirea imobilului unde execută măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru 2 zile, pentru a se prezenta la Cabinetul Stomatologic, urmând ca datele şi orele să fie stabilite de organul desemnat cu supravegherea inculpatului, în conformitate cu programarea ce urmează a fi prezentată de inculpat”, se arată în soluţia Tribunalului Arad.

„Interzis” la biserică

Tot soluţie de respingere a dat judecătorul şi atunci când inculpatul Miron Constantin a cerut să i se permită să participe la slujbele religioase de Crăciun şi Anul Nou: „Respinge cererea formulată de inculpatul Miron Constantin, de a i se permite părăsirea imobilului unde execută măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru participarea la slujbele religioase de Crăciun şi Anul Nou”.
În continuare, Tribunalul Arad a decis să amâne „soluţionarea cauzei la data de 22 decembrie 2015, ora 10:00, pentru când se citează inculpaţii şi martorii B.G., M.S. şi I.I. (ultimii doi cu mandate de aducere), părţile civile având termen în cunoştinţă, prin mandatar”.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor