Inovatie in noua Clasa A la Auto Schunn Arad

De Alin Gherasim
Noile modele Mercedes Clasa A, în toată splendoarea lor FOTO: A.G.
Noile modele Mercedes Clasa A, în toată splendoarea lor FOTO: A.G.
Noile modele ale Clasei A au lăsat audienţa de la Auto Schunn cu gura căscată: sunt nişte maşini incredibile.

ARAD. „Am vrut să procedăm şi noi ca şi cei de la Târgul Auto din Berlin, aşa că am chemat reprezentanţii presei arădene pentru a testa în avanpremieră noile modele din Clasa A”, a anunţat Lucian Palcău, directorul de marketing al Auto Schunn Arad. Şi aşa s-a şi întâmplat. Reprezentanţii mass-media din Arad au avut ocazia de a păşi primii în noile modele din Clasa A, nişte maşini care nu au nicio legătură cu mai vechile modele. Inovaţie! Acesta este cuvântul cel mai potrivit pentru tot ce înseamnă noua Clasă A. Optica Mercedes s-a schimbat radical.

Producătorul auto nu se mai adresează doar celor conservatori, ci şi generaţiei tinere. Iar noul Mercedes Clasa A este martorul acestei schimbări. Este de ajuns să te urci la volanul modelului Sport al Clasei A pentru a observa că ţinta este publicul tânăr. Un design dinamic, cu linii fine, faruri noi cu xenon, acestea sunt primele lucruri care se observă. Odată deschisă portiera, simţi că intri într-o maşină de curse, dar cu un lux caracteristic producătorului Mercedes. Scaunele, asemănătoare celor din maşinile de raliu, sunt reglabile în totalitate electronic, iar poziţiile pot fi memorate. După ce învârţi cheia

în contact, nu îţi dai seama că ai pornit sau nu motorul. Habitaclul oferă o izolare fonică totală, iar singurele sunete care se aud sunt cele de la Radio-CD-ul încorporat sau de la sistemul de navigaţie, de asemenea încorporat, care se conectează instant la satelit. Cutia de viteze îţi permită să conduci cum vrei tu: în mod automatic sau în mod manual, vitezele putând fi schimbate cu ajutorul padelelor aflate pe volan. În modul economic, noul Mercedes Clasa A consumă aproximativ cinci litri de carburant pe suta de kilometri. În schimb, în modul Sport, consumul poate creşte până la 15 litri. Dar fiecare gram de benzină merită. Conducerea unui asemenea autoturism este, cu adevărat, o experienţă.

Merită însă să încerci pe propria piele iar Auto Schunn Arad anunţă că în zilele de luni, marţi şi miercuri, fiecare arădean care doreşte să facă cunoştinţă cu Mercedes Clasa A este aşteptat la Test Drive, chiar la sediul dealerului, aflat pe Calea Radnei, la numărul 247, la ieşirea din Arad spre Vladimirescu.