Instruire obligatorie pentru presedintii sectiilor de votare

De Simona Butaru
Instruire obligatorie pentru presedintii sectiilor de votare
Cei care absentează de la instruire îşi vor pierde şansa de a deveni preşedinţi ai secţiilor de votare.

ARAD. Persoanele care s-au încris pentru a deveni preşedinţi de secţii de votare, sau locţiitori, sunt obligate să participe la o instruire pe tema organizării alegerilor, absenteismul fiind pedepsit cu eliminarea de pe liste! „Conform unor reglementări ale Autorităţii Electorale Permanente, persoanele care şi-au depus cerere de înscriere pentru ocuparea unei funcţii de preşedinte sau locţiitor de secţie de votare la scrutinul pentru alegerea Preşedintelui României şi nu au mai fost la alegeri anterioare pe una din cele două funcţii, trebuie să participe în mod obligatoriu la o sesiune de instruire cu reprezentanţii zonali ai Autorităţii”, informează Instituţia Prefectului Arad. Instruirea va avea loc joi, 2 octombrie 2014, ora 15.00, în sala de spectacole a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, Municipiul Arad, în prezenţa reprezentanţilor Autorităţii Electorale Permanente şi ai Instituţiei Prefectului.
Excepţii
Nu trebuie să participe la instruire persoanele care au mai fost preşedinţi sau locţiitori în secţii de votare la alegeri anterioare (indiferent de tipul lor), precum şi persoanele care au participat deja la instruiri ale Autorităţii Electorale Permanente fără a fi desemnate pentru una din cele două funcţii. Persoanele care absentează de la instruire vor fi respinse ulterior de Autoritatea Electorală Permanentă şi nu vor intra în baza de date din care se vor trage la sorţi, de către preşedintele Tribunalului Arad, preşedinţii şi locţiitorii pentru secţiile de votare ce vor fi organizate cu ocazia alegerilor din 2 (16) noiembrie 2014.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !