Intersectia de la Kaufland din Micalaca, in CLM

De Simona Butaru
Reactualizat la:
14Comentarii
Intersectia de la Kaufland din Micalaca, in CLM
Consilierii municipali sunt chemaţi luni la o şedinţă pentru a aproba, printre altele, şi studiul de amenajare a intersecţiei din faţa viitorului magazin Kaufland din Micălaca.

ARAD. Proiectul pentru „aprobarea Studiului de fezabilitate «Amenajare intersecţie Calea Radnei cu strada Maximilian, acces hipermagazin Kaufland» şi acceptarea transmiterii obiectivului în proprietatea publică a Municipiului Arad” va fi supus, din nou, aprobării consilierilor locali în cadrul şedinţei de luni. Soluţia a fost reanalizată, după ce în şedinţa de săptămâna trecută majoritatea consilierilor s-au abţinut de la vot.

Acum

În prezent, „intersecţia dintre Calea Radnei şi Strada Maximilian este amenajată ca intersecţie în „T”, cu posibilitate de viraj numai la dreapta spre centrul oraşului, fapt care creează actualmente un disconfort pentru locuitorii din această zonă care pentru a se deplasa pe direcţia de mers spre ieşirea din localitate trebuie să meargă până după pasajul peste calea ferată ori până în intersecţia din faţa catedralei (Podgoria), intersecţii foarte aglomerate din Municipiul Arad mai ales în anumite perioade orare”, se precizează în proiect.

Propunere

„Se propune amenajarea unei intersecţii în «cruce», astfel încât locuitorii din Cartierul Micălaca cuprins între linia de cale ferată, Calea Radnei, până la intersecţia cu str. Mioriţa să poată efectua virajul la stânga de pe strada Maximilian peste linia de tramvai fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze spre zona centrală a oraşului, respectiv să fie asigurat accesul din toate direcţiile către viitorul magazin Kaufland. Prin lucrările proiectate se prevede realizarea trecerii la nivel peste linia de tramvai, pentru a crea posibilitatea de viraj la stânga/dreapta din/în Calea Radnei şi Strada Maximilian respectiv incinta magazinului Kaufland, realizarea unei treceri de pietoni pe Calea Radnei, semnalizarea rutieră aferentă cu semaforizarea intersecţiei în corelare cu soluţia existentă de semaforizare pe Calea Radnei”, se prevede în proiect.

Totodată, se va muta şi o staţie de tramvai. „Staţia de tramvai s-a reamenajat prin mutarea celei existente de pe sensul de mers spre ieşirea din oraş în aceeaşi secţiune cu cea existentă pe sensul de mers spre zona centrală”, se precizează în proiect.

Valoarea

Valoarea obiectivului de investiţie, inclusiv TVA, este de 961.391 lei, echivalentul a 217.544 euro. Investiţia este în sarcina proprietarului, nu a Primăriei. După finalizarea lucrărilor, se va face transmiterea obiectivului în proprietatea publică a Municipiului Arad.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor