Intersecţii de 500.000 euro

De Diana Dutu
2Comentarii
Accidente fără număr la intersecţia Kogălniceanu-Conduraşilor FOTO: JA
Accidente fără număr la intersecţia Kogălniceanu-Conduraşilor FOTO: JA
Cinci intersecţii cu probleme, din municipiu, vor fi modernizate şi semaforizate până la mijlocul anului 2016.

Primarul Gheorghe Falcă a anunţat, în cadrul conferinţei de presă de joi, că s-au finalizat documentele pentru semaforizarea a cinci intersecţii mari din Arad. Pentru fiecare dintre ele, licitaţia este în derulare şi se speră ca, la jumătatea anului viitor, toate cele cinci intersecţii să fie realizate. E vorba de: Andrei Şaguna-Conduraşilor-Kogălniceanu, Poetului-Ovidiu (zona BAT), Calea Zimandului-Ştefan Ludwig (noul spital TBC), Cocorilor-Abatorului şi Crişan-Tudor Vladimirescu.

Detalii

„Vom începe procedura de execuţie şi vom realiza – sperăm noi, în 6-8 luni – refacerea integrală a acestor intersecţii. Este important să conştientizăm că în zona Cocorilor-Liviu Rebreanu (Abatorului), în colţ, la universitate, avem cea mai mare şi cea mai grea intersecţie din municipiul Arad. Evident, cea mai conflictuală e Conduraşilor cu Şaguna. Suntem interesaţi de intersecţia Tudor Vladimirescu cu Crişan pentru că se blochează ieşirea din T. Vladimirescu spre Crişan – stânga sau înainte pe T. Vladimirescu şi trebuie să dăm un pic timpii mai mari pentru T. Vladimirescu ca să se fluidizeze traficul în jurul pieţei. Vrem să realizăm şi intersecţia Poetului cu Ovidiu, de pe centura municipiului Arad, în zona BAT. Noi am reuşit să facem intersecţia care merge spre Mănăstirea Gai, cealaltă jumătate trebuia realizată de către Ministerul Transporturilor, de Regionala de Drumuri şi Poduri de la Timişoara, când s-a reabilitat centura Aradului. N-au reuşit să facă dânşii, e obligatoriu să facem măcar noi această intersecţie. Vom lucra şi pentru Spitalul TBC-acces, deci Calea Zimandului cu Ştefan Ludwig” – explică Gheorghe Falcă.

Costuri

Potrivit primarului, „la orice astfel de intersecţie, cu excepţia celei de pe Cocorilor-Abatorului, valoarea este între 50.000-60.000 de euro şi maximum 100.000 de euro. Aşadar, putem discuta de o valoare totală de 500.000-600.000 de euro pentru cele cinci intersecţii”.

În graficul strategiei

„Am mers în aplicarea strategiei pe care o are municipiul Arad din punct de vedere al traficului, acea strategie realizată de compania germană, şi vom ajunge ca în anul 2016 să fim la jumătatea drumului din punct de vedere al acestei strategii. Noi, în fiecare an, punem în practică, etapă cu etapă, ceea ce există în documentul strategic de trafic din municipiu şi credem că am ajuns la jumătatea drumului îndeplinindu-ne 100% obiectivele din strategie” – susţine primarul Aradului.

Gheorghe Falcă: „Sunt finalizate documentele pentru cele cinci mari intersecţii care vor fi semaforizate.”2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor