Interventie anti-polei cu cinci autospeciale

De Simona Butaru
Interventie anti-polei cu cinci autospeciale
ARAD. SC Polaris M Holding SRL ne-a transmis o informare pe tema acţiunilor de combatere a poleiului în oraș. Luni, începând cu ora 4.00 dimineața „au intrat pe străzile municipiului Arad cinci autospeciale care au împrăştiat material antiderapant.

Acţiunea societăţii noastre a fost una de prevenire și evitare a formării poleiului pe principalele artere de circulație ale orașului, în principalele intersecţii și pe drumurile în rampă (podurile și pasajele rutiere). Intervenţia s-a realizat în condițiile informării primite de la ANM referitoare la precipitații abundente, ploaie, lapoviță și ninsoare. Acestea s-au materializat în oraşul Arad doar sub formă de ploaie și câțiva fulgi de zăpadă, însă, în condiţiile unui carosabil umed și cu riscul scăderii de temperatură, existau premisele formării poleiului. De altfel, conform datelor ANM de la ora 7.00, cea mai scăzută temperatură din zona de vest a țării s-a înregistrat în județul Arad (-2 grade Celsius, în localitatea Șiria)”, informează societatea, într-un comunicat.

Totodată, „SC Polaris M Holding SRL ţine să-i asigure pe locuitorii municipiului Arad de eforturile pe care le depune constant pentru ca acțiunea de deszăpezire să fie realizată la parametrii ceruţi de Primăria Arad şi aşteptaţi de arădeni, intervenţiile societăţii noastre având loc la fiecare ninsoare”, precizează reprezentanţii firmei.

Fenomene periculoase

„Intervenţia s-a impus şi în condiţiile în care, în acest debut de an, s-au înregistrat fenomene periculoase: ploaie care a înghețat instantaneu, formând straturi consistente de polei pe carosabil sau pe trotuare. Acest fenomen a dat bătăi de cap atât conducătorilor auto și societăţii noastre, cât şi administratorilor de drum şi celor care trebuie să asigure fluidizarea traficului şi să ia măsuri pe linia prevenirii evenimentelor rutiere”, precizează reprezentanţii societăţii.

Legislaţie

„La această situaţie (fenomene periculoase precum ploaia care îngheaţă instantaneu) face referire şi Ordinul 2170 -„Normativ privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice“, indicativ AND 525-2013, din 2013, care informează atât participanții la trafic, cât și autoritățile de faptul că ’’Poleiul provocat de ploaie se produce brusc şi în strat gros. În aceste condiţii, măsurile preventive sunt anihilate, iar măsurile de combatere ineficiente. Singura soluţie este oprirea circulaţiei până la încetarea fenomenului. Are efect puternic de spălare a sărurilor de pe partea carosabilă răspândite preventiv sau rămase de la intervenţiile anterioare’’(articolul 11).

SC Polaris M Holding SRL precizează, ca atare, că, în astfel de condiții, chiar și acţiunile preventive nu ating efectul vizat, singura soluție viabilă fiind oprirea circulației, operaţiune care revine în sarcina Poliției Rutiere. În cazul în care o astfel de măsură nu poate fi luată iar acţiunile întreprinse de către societatea noastră îşi dovedesc eficienţa scăzută, recomandarea tuturor este prudența maximă din partea conducătorilor auto”, se subliniază în comunicat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !