INTERVIU JA. Cu Mircea Purcaru, consilier judeţean

De Simion Todoca
1Comentariu
Mircea Purcaru Foto: J.A.
Mircea Purcaru Foto: J.A.
„Ambiţii deşarte, realităţi triste, în Arad” Mircea Purcaru acuză puterea locală de proiecte „fanteziste” în dauna Aradului şi arădenilor.

Domnule consilier, iată, se împlinesc trei ani de mandat la Consiliul Judeţean. Din punctul de vedere al dumneavoastră şi al Partidului Conservator – filiala Arad pe care o conduceţi ca preşedinte, cum caracterizaţi această perioadă?!

MIRCEA PURCARU. Da, iată, mai avem un an din mandatul 2012- 2016, anul 2016 este unul de forţă având în vedere cele două alegeri,locale şi parlamentare, iar cei trei ani trecuţi trebuie priviţi şi prin prisma viitoarelor alegeri. Din punctul meu de vedere şi al Partidului Conservator pot spune că Aradul (şi mă refer aici şi la judeţ şi la municipiu)a cam pierdut trei ani.

Trăim adevărate ciudăţenii la nivelul administraţiei locale. Pe de o parte,noi cei din PC şi aliaţii noştri, deşi suntem la guvernare(o guvernare bună!)suntem,în plan local,în opoziţie cu puterea locală formată dintr- un „ghiveci politic”(PDL+PNL+UDMR+PP- DD) care este condus de domnii Ioţcu şi Falcă, aflaţi într- o dură opoziţie unul faţă de celălalt, dar mai cu seamă, cu Guvernul Ponta! Pentru incompetenţa şi nereuşitele puterii de la Arad,aceştia dau vina pe guvern şi opoziţia de la Arad. Dar, în mod logic, când toată ziua înjuri guvernul, după aceea vrei ca tot acest guvern înjurat şi blamat să- ţi şi dea bani ca administraţia din Arad să -şi dea în petec cu nişte proiecte fanteziste. Aşa ceva e lipsă de bun simţ dar şi de realism politic!

La ce proiecte fanteziste vă referiţi în mod concret?

PURCARU. La majoritatea proiectelor lansate atât de Ioţcu cât şi de Falcă. Să vă dau un exemplu concret. S-a lansat candidatura Aradului pentru titlul de capitală culturală europeană – 2021. La prima vedere nimic rău. Care arădean nu şi- ar dori pentru Arad un asemenea moment? Dar când vezi că Ioţcu şi Falcă sunt în război, că unul trage hăis şi unul cea, încercând să tragă fiecare spuza pe turta lui, nu doar din punct de vedere al imaginii, cât, mai ales, din interese de ordin financiar, ce poţi să mai speri? D-na Ana Maria Dragoş directorul Centrului Cultural Judeţean declara cu seninătate că: „susţinem proiectul Arad, Capitală Culturală Europeană trasat de autoritatea locală coordonatoare a proiectului dar în acest moment nu avem nici un reper concret sau un obiectiv anume.Bineînţeles că ,în momentul în care vom fi solicitaţi în mod concret ,în măsura în care această solicitare corespunde obiectivelor noastre instituţionale,vom fi deschişi la colaborare”. Adică ….la sfântul aşteaptă. Şi ca să fiu şi mai bine înţeles cât de bine se armonizează cele două instituţii vă mai dau un exemplu: nu cu mult timp în urmă, la Arad s-au organizat două festivaluri- simultan! Unul sub egida Consiliului Judeţean (Festivalul Ecvestru) şi unul sub egida Primăriei Arad – respectiv „Festivalul de Ştiinţe Umaniste”! Adică, în loc de armonie ne-am trezit cu o concurenţă aiurea. După mine, aceste două festivaluri trebuiau organizate nu simultan, ci la date distincte, mai ales că erau la prima ediţie. Dar, vedeţi dumneavoastră, aici sunt ambiţii prosteşti, iar Ioţcu vrea să-i demonstreze lui Falcă faptul că şi el poate. Spunea Nicolae Iorga ,,să nu stricăm prin ciocnirea ambiţiilor ceea ce a putut crea numai unitatea sacrificiilor. Pe scurt, Ioţcu mai vrea un mandat de preşedinte al C.J. Arad şi vrea să arate ca are valoare, iar pe de altă parte, Falcă, în funcţia de şef politic al PNL Arad îl va trage pe linie moartă, la alegerile din 2016. De aici şi ambiţiile prosteşti ale celor doi, derulate pe banul public. Din păcate.

Totusi, nu putem spune că Aradul a stat pe loc. Vedeţi si recentul premiu primit de primarul Falcă la Londra.

PURCARU. Să fim serioşi! Premii de genul acesta au fost acordate de Adunarea Europeană din Oxford cu sutele. Dar aici e chestiune de atitudine. De ce nu a fost la Londra şi Primarul Nicolae Robu de la Timişoara care a fost premiată, la fel ca Aradul? Sau de ce dl prof.univ.dr. Mircea Enescu de la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti (secţia pediatrie) premiat fiind, el şi spitalul unde activează, nu s-a dat în stambă cu acest premiu, dimpotrivă dânsul declarând că titlul de excelenţă acordat la „Gala de Excelenţă a Medicilor din România” organizată de Ministerul Sănătaţii din Guvernul Ponta, este mult mai important decât distincţia primită la Londra? Doar Falcă se lăuda pe sine, în timp ce Aradul e un oraş scump la toate serviciile şi un oraş nefuncţional.

După trei ani, ce pot să spun, doar că abia aştept alegerile din 2016, pentru a schimba administraţia Ioţcu si Falcă, cu oameni competenţi, care să nu fie în război cu guvernul şi care să nu fie subordonaţi unor firme cu mari interese în zona corupţiei şi a jafului.

„Situaţia paradoxală a Aradului, în care opoziţia centrală are puterea locală, generează regres”1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor