INTERVIU JA. Mircea Purcaru, consilier judeţean: „Am avut de înfruntat grandomania şi incompetenţa PDL-istă”

De M.P.
5Comentarii
Mircea Purcaru Foto: JA
Mircea Purcaru Foto: JA
Copreşedintele ALDE Arad regretă că la Arad nu mai există nimic din adevăratul PNL, care a fost „devorat” de către PDL.

JURNAL ARĂDEAN. D-le Purcaru, anul 2015 este pe sfârşite. Cum l-aţi caracteriza, din punct de vedere al politicului ?

Mircea Purcaru. A fost un an plin de experiente noi, de reuşite şi împliniri, de regrete dar şi un an de acumulare de tensiuni care, în mod sigur, vor „exploda” în 2016, cu prilejul alegerilor locale şi parlamentare. Spun de experienţe noi, pentru că noi cei de la PC, împreună cu cei de la PLR, am decis să ne unim forţele şi am creat ALDE, adică Alianţa Democraţilor şi Liberalilor, ca purtători autentici ai stindardului de dreapta pe eşicherul politicii din România. Am avut şi împliniri alături de Guvernul României denumit generic „ Guvernul Ponta” din care a făcut parte şi ALDE, guvernul care a produs mult bine în România, reparând totalmente greşelile nefericitului guvern Boc – Băsescu, mărind pensii şi salarii, ridicând nivelul de trai în România şi plasând ţara în primele trei poziţii europene la creşterea economică. Apoi, regrete privind drama de la „Colectiv” soldată cu 61 victime şi alte zeci de răniţi, iar în plan politic cu demisia guvernului Ponta şi venirea la guvernare a guvernului Cioloş, un guvern, în opinia mea, impus de la Bruxelles, menit să joace o politică externă a austerităţii împotriva interesului poporului roman. ALDE, prin vocea domnului Preşedinte al Senatului României – Călin Popescu Tăriceanu, a spus clar că acest „ Guvern de tehnocraţi” este o greşeală a clasei politice româneşti şi ca atare ALDE nu a dat votul de încredere Guvernului. Din păcate, se pare că am avut dreptate, iar măsurile anunţate direct şi indirect de către acest guvern de tehnocraţi, sunt privite cu scepticism de către populaţia României. Toate aceste frământări şi decizii impuse din afară României vor crea noi temeri care vor răbufni, în alegerile din 2016.

Ca şi consilier judeţean, ce ne puteţi spune despre evoluţia pe plan local ?

Purcaru. Din păcate, la Arad am fost mereu în opoziţie. Am avut de înfruntat aici, la cotele cele mai înalte, grandomania, incompetenţa unui partid –PNL Arad, în fapt PDL-ul revopsit în PNL pentru că, aici la Arad, adevăratul PNL nu mai există, el fiind „devorat” totalmente de „canibalii politici” conduşi de Falcă. Dar asta nu este treaba noastră. Ne pare rău însă că arădenii sunt minţiţi de un ins care se crede mai mult decât geniul Carpaţilor, se crede geniul Europei, când în realitate primarul Falcă uită că este primar peste un oraş de categoria a III-a. Aradul condus de acest produs al lui Băsescu este pe primul loc la bolile de cancer, cu peste 20.000 pacienţi înregistraţi; la fel, suntem fruntaşi la bolile de diabet, TBC şi boli cardiovasculare.

Ce credeţi despre eşecul proiectului „Arad, capitală culturală europeană 2021”, împotriva căruia v-aţi exprimat constant ?

Purcaru. Nu am fost împotrivă, am fost de accord cu ideea de a candida pentru acest titlu European. Dar, în urma informaţilor şi evaluărilor făcute de la început şi mai ales după ce am văzut ce proiecţii au celelalte oraşe contracandidate mi-am dat seama că nu vom izbuti în acest proiect şi că, de fapt Falcă doreşte a folosi acest obiectiv pentru a-şi creea o temă electorală şi pe această direcţie să sifoneze banul public. De aceea, i-am cerut demisia chiar înainte de verdict şi i-o cer acuma şi mai vehement. Am auzit că Primăria Arad şi Centrul Municipal Cultural Arad (o altă altă investiţie neprofesionistă al lui Falcă) se retrag din Asociaţia Arad Capitală Culturală 2021. Eu îi spun să se retragă de tot: şi din politică şi din administraţie, pentru că nu va plânge nimeni după el. Veţi vedea asta în 2016 după alegerile locale, când Aradul va scăpa de PNL şi de Falcă!

Deşi s-a retras din Asociaţie, Primăria Arad a anunţat că, la solicitarea venită de la finalistele Baia Mare şi Timişoara, va deveni partenerul unuia dintre oraşe, probabil Timişoara.

Purcaru. La Baia Mare şi la Timişoara sunt primari pedelişti- penelişti, aflaţi în relaţii cu Falcă. Asta e tot. Se va merge pe mâna Timişoarei deoarece, am mai spus-o: Falcă este în subordinea lui Robu. Toate proiectele mari ale lui Falcă sunt copiate de la timişoreni, respective de la primarul PNL – Nicolae Robu şi de la arhitectul SIMU- ce a fost arhitectul şef al Timişoarei şi care i-a ajutat familia lui Falcă pe linie de „arhitectură”. Numai că Falcă, aşa cum nu pricepe multe, nu pricepe că Aradul şi arădenii nici în ruptul capului nu vor să mai fie la coada Timişoarei. De ce nu face un referendum, să vadă ce spun arădenii?

Aţi prezis şi eşecul celuilat proiect, Arad, capitală verde. Dar dacă vă înşelaţi?

Purcaru. Este o altă găselniţă a „ europeanului “ Falcă, şcolit pe banii lui SOROŞ pe relaţia M.R.U. dar care, din start, nu are nici o şansă. Suntem în prag de 2016, anul de jurizare pentru această competiţie, iar din cele 10 obiective majore pentru jurizare, Aradul nu îndeplineşte nici unul în procent de 100% cum cere juriul. Aşa că nu poate fi vorba de succes. Numai că domnul Falcă are nevoie de teme electorale. Dacă nu e culturală e bine şi verde că tot un …….Falcă e!

Ca încheiere, ce şanse credeţi că are ALDE la alegerile din 2016?

Purcaru. Noi ne dorim multe. Vrem să facem treabă pentru Arad şi pentru arădeni. Vom veni cu oferta noastră credibilă în faţa electoratului şi sper să-i convingem că suntem o alternativă spre mai binele judeţului şi Municipiului Arad. Şi pentru că suntem la final de an, le urez tuturor arădenilor sănătate, belşug şi mult noroc în anul 2016. Crăciun Fericit, Sărbători fericite şi La mulţi ani!

„Arad, capitală verde europeană, o altă temă electorală pentru sifonarea banului public în campania electorală a PDL-ului revopsit în PNL” Mircea Purcaru5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor