INTERVIU. Samuel Caba, preşedinte ARCD: „Nu vrem poliţie politică, dar nici justiţie politică”

De M.C.
5Comentarii
INTERVIU. Samuel Caba, preşedinte ARCD: „Nu vrem poliţie politică, dar nici justiţie politică”

Samuel Caba crede că legile justiţiei trebuie să fie în concordanţă cu drepturile şi libertăţile cetăţeanului.

1. JURNAL ARĂDEAN. Domnule Samuel Caba, în acest început de primăvară,cum vedeti problematica societății românești?

SAMUEL CABA. Este un început de primăvară foarte capricios sub aspect meteorologic și nu doar. Bunăoară amalgamul de evenimente „fierbinți” sau „reci” din lumea românească e în perfectă concordanță cu aceste capricii ale naturii. Pot chiar explica: dacă te bucuri când vezi că e preconizat un referendum în luna mai pentru susținerea familiei tradiționale, cazi pe gânduri când auzi,și nu de la oricine, ci de la președintele Senatului României,cum că nici minoritățile sexuale nu sunt neglijate de „liberalismul” din România! Sunt adeptul total al familiei creștine care este familia tradițională la poporul român. De aceea mă îngrijorez ce rapid cedează cei ce au puterea în a pune în evidența ceea ce este evidenţa însăşi. În acest referendum aș pune pe masă și subiectul sănătate. Am tristețea constatării nefericite ca nici guvernanții și nici această minoritate sexuală (comunitate GAY) nu înțeleg că în România contemporană mor cca130 bolnavi de cancer în fiecare zi, că ne lipsesc medicii specialiști în domeniu,că îngrijirile paleative lipsesc în sistemul de sănătate, că aproximativ 3.700 de medici ne pleacă din țară anual. Știu guvernanții sau comunitatea GAY faptul că medicii veterinari din România au protestat pentru că niște „deștepti” parlamentari au legalizat vânzarea de antibiotice pentru animale la liber, ceea ce înseamna atentat la siguranța națională alimentară a populației din România și că peste 50% din cabinetele veterinare din țară sunt în faliment?

2. Zilele acestea sunt decisive pentru Legile Justiției. Cum comentați aceste modificări aduse de coaliția PSD-ALDE?

SAMUEL CABA. Parlamentul României este Instituția Supremă în România și (îmi place să cred) funcționează în principiile democrației. Trebuie să fim obiectivi și cinstiți cu noi înșine – ne dorim sau nu o justiție dreaptă în România; ne dorim ca drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor să fie respectate și aplicate?! Asta ne dorim noi cei din Asociația pentru Reformă Civică și Democrație.

Trebuie înțeles că magistrații nu sunt stat în stat și că un judecător trebuie să răspundă (și el) pentru greșeli. Și mai cu seamă acolo unde există „justiție politică”. Nu vrem în România de azi nici Poliție Politică, dar nici Justiție Politică. Vrem drepturi și libertăți într-o democrație reală la standardele Uniunii Europene, cu respectarea Legilor ţării,care legi să fie corecte și în interesul general al cetățenilor. De aceea, aceste legi ale justiției, cu toată zbaterea din parlamentul României și din afara lui, cred că sunt necesare.

3. Sunt tot mai dese zvonurile că această coaliție de guvernare PSD-ALDE, prin manifestările de intenții la candidatura prezidențială a celor doi lideri, Dragnea și Tăriceanu, s-ar rupe în 2019. Credeți că e posibil un asemenea scenariu?

SAMUEL CABA. În politică sunt posibile multe scenarii. Sunt convins ca dl Călin Popescu Tăriceanu va fi candidatul ALDE pentru Președinția României. La PSD se mai așteaptă și clarificări în justiție a situaţiei președintelui Dragnea, dar și alte semnale din afara țării. Practica ne-a arătat că alianțele nu se desfac doar pentru că unul vrea același lucru pe care îl vrea și partenerul său! Eu am alte convingeri. Acum 100 de ani, Regele Ferdinand Întregitorul spunea: „Dumnezeu este cu noi!”

În acest an Centenar, eu ca și creștin practicant, am convingerea că Dumnezeu nu a părăsit România, că atâta timp cât există credință și dragoste de Dumnezeu, România nu va fi lăsată la voia întâmplării și vom avea un preşedinte care să conducă România în credință și dreptate spre binele poporului. Îmi doresc fierbinte ca președintele României pentru mandatul 2019-2024 să fie un om credincios și cu frică de Dumnezeu.

4. La Arad, problema stringentă în acest an centenar este amplasarea Monumentului Marii Uniri. Vom reuși să avem acest monument?

SAMUEL CABA. Avem, și nu ştiu de ce, un „dar” minunat de a complica

lucrurile. Avem monumentul adus la București din China. Ce complicații mai sunt de nu îl aducem la Arad?! Ce treabă are sculptorul unde îl vom amplasa?! Cred că, totuși, până la 1 Decembrie 2018 Monumentul Marii Uniri va fi dezvelit la Arad, pentru a arăta tuturor că Aradul a avut rostul și rolul său în Unirea noastră. Să fie un ceas al bucuriei, cum bucurie le doresc tuturor arădenilor cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște.

Să zicem plini de bucurie în acest an Centenar: HRISTOS A ÎNVIAT!

Cred că până la 1 Decembrie vom avea Monumentul Marii Uniri amplasat în Arad” Samuel Caba5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor