Investiţii în canalizare

De Diana Dutu
Reactualizat la:
Investiţii în canalizare
© Racorduri corecte la reţeaua de canalizare FOTO: JA
Primăria Arad alocă un milion de lei pentru racordarea a 1.244 de locuinţe la canalizarea menajeră. Compania de Apă are în vedere şi realizarea canalizării de la pasajul de pe strada Voinicilor.

Primarul Gheorghe Falcă a readus în atenţie publică, la conferinţa de presă de marţi, problema racordării locuinţelor la reţeaua de canalizare menajeră. „Împreună cu Compania de Apă, am luat decizia să realizăm branşamentele la 1.244 de locuinţe, bine definite pe cartiere: Alfa–13, Aradul Nou–434, Bujac–56, Centru–114, Confecţii–16, Gai–33, Grădişte–207, Micălaca–118, Pârneava–42, Poltura–7, Sânicolau Mic–65, Şega–37, Subcetate–29, Vlaicu–73. Va urma un control propriu-zis, pentru că e posibil ca aici să se găsească şi racordări ilegale. Am convenit să alocăm anul acesta opt miliarde (800.000 RON-n.r.) pentru canalizarea menajeră şi două miliarde (200.000 RON-n.r.) pentru canalizarea pluvială – în special în locurile unde cetăţenii s-au racordat în canalizarea menajeră cu canalizarea pluvială. Vom aproba acest proiect în luna februarie. Vor lucra mai mult de zece echipe care vor realiza aceste branşamente în muncipiul Arad. Suntem siguri că nu vom finaliza cele peste 1.200 de locuinţe în 2016, dar proiectul nostru trebuie să fie finalizat în 2017, astfel încât în momentul în care am extins această reţea de canalizare, să putem spune că aproape toate locuinţele şi toate instituţiile vor fi legate la canalizarea menajeră” – a explicat Gheorghe Falcă.

Plan de investiţii

Primarul a amintit şi principalele lucrări pe care Compania de Apă le va realiza în cursul acestui an în municipiul Arad. „Ni s-a prezentat planul de investiţii pe 2016. El va intra în şedinţă de consiliu în februarie. În cadrul şedinţei de consiliu vom discuta despre: realizare canalizare pasaj Voinicilor, închidere inel în reţeaua de alimentare cu apă în cartierul Cadaş, închidere inel alimentare cu apă str. Bulgară, Vadului, Rosmarinului; realizare bypass SP Constituţiei vechi şi executare legătură cu Coloniştilor; reabilitare SPA fântâni; extindere reţea de apă şi canalizare Prepeliţei 250 de metri; reabilitare SP hadă Sânicolau Mic” – a punctat primarul Falcă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !