Ioan Cristina: ar fi primit pensii speciale, retroactiv, inclusiv prim-secretarii PCR!

De Simion Todoca
3Comentarii
Ioan Cristina Foto: JA
Ioan Cristina Foto: JA
Copreşedintele PNL Arad, Ioan Cristina, spune că era de aşteptat ca pensiile speciale ale aleşilor locali să fie declarate neconstituţionale, deoarece nici măcar iniţiatorii legii nu aveau vreo îndoială în acest sens.

Nu a fost, spune senatorul arădean, decât o manevră a PSD, menită să creeze o temă de campanie, în vederea alegerilor locale. „Era clar de la bun început că PSD a lansat o fumigenă pentru a-şi fideliza primarii, nemulţumiţi şi dezamăgiţi că PSD a pierdut guvernarea, tăindu-le orice speranţă de împărţire selectivă a banilor de la buget. Nu doar fidelizarea acestora, ci şi minţirea celorlalţi primari, de alte culori politice, cum că o guvernare de dreapta îi va lăsa cu pensii de mizerie, pe când una de stânga va avea grijă de ei, dându-le pensii speciale. Judecătorii Curţii Constituţionale au votat în unanimitate împotriva acestui simulacru, declarând legea neconstituţională. În motivare, CCR devoalează totala neseriozitate a proiectului, arătând că în text sumele respective nici măcar nu sunt definite ca pensie sau ca indemnizaţie, nu este prevăzută sursa de finanţare. Mai mult, dacă legea ar fi trecut, ar fi beneficiat de acele sume suplimentare, pe lângă pensiile pe care le au, inclusiv foştii prim-secretari de partid de pe vremea lui Ceauşescu ! Nu doar de acum înainte, ci retroactiv !”, a declarat Ioan Cristina. În opinia sa, acordarea de privilegii aleşilor locali nu numai că este neconstituţională, dar ar fi putut da naştere unei adevărate revolte a populaţiei împotriva acestora, cu efecte dezastruoase. „Partidul Naţional Liberal a fost şi este împotriva acordării acestor privilegii, dar nu a fost şi nu este contra unor salarii decente ale aleşilor locali, lucru, dealtfel, dovedit, prin permanenta susţinere a creşterii veniturilor lor, pentru ca pe baza lor să poată primi o pensie pe măsura importanţei sociale a activităţii de conducători ai comunităţilor, de promotori ai dezvoltării acestora. Acordarea de privilegii nu ar fi făcut decât să stârnească furia populaţiei împotriva aleşilor, putând creea un adevărat haos”, a mai spus senatorul.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor