Ion Stan, despre „Tren(d)ul neputinţei şi al incompetenţei”

De Simion Todoca
Ion Stan
Ion Stan
Vicepreşedintele Partidului Noua Republică, Ion Stan, remarcă faptul că „aşa zisele mari proiecte pentru Arad ale administraţiei PDL, actualmente PNL, încep să se prăbuşească precum castelele din cărţi de joc.

Din păcate pentru arădeni, abia acum, pe final de mandate ale acestei administraţiei, a devenit vizibil eşecul previzibil încă din faşă ale unor strategii alcătuite doar pentru a păcăli electoratul. Aşa cum au semnalat şi alţii, prin demisia d-lui Lazurcă s-a pus cruce proiectului „trei pentru Arad”, însă cu mult înainte de acest episod am putut constata eşecul crunt al „colhozului cultural”, o bătaie de joc la adresa instituţiilor de cultură ale Aradului.

Sub pretextul „viitorului luminos” al cuturii arădene, administraţia a făcut acel colhoz , în care aşa zişi specialişti sunt clienţi în vagoanele trase de locomotiva acestui tren al neputinţei şi al incompetenţei .Ei, care ştiu că civilizaţia s-a născut pe tradiţia şi valorile culturale ale educaţiei încă de mai demult, uită că odată puşi în scaunele deciziei pentru cei ce i-au ales că rolul lor este acela de a dezvolta şi a creşte aceste entităţi, nu pentru a le aduce în colaps. Împăunarea aleşilor face ca lucrurile să meargă prost, deoarece aceia care au urcat în vagoanele neputinţei şi ale incompetenţei sunt nepregătiţi. În mintea politrucilor, un manager nu trebuie să aibă abilităţi de conducere ,să poată gestiona, să menţina în oricare grup,colectiv,sau entitate buna cuviinţă, respectul aproapelui, echilibrul, bunatătea ,elaganţa de a fi slujitorul, nu dictatorul pus să-l umilească pe cel care s-a pregătit ani de zile să cânte la un instrument sau să spună un text. Conducătorul nu poate fi conducător dacă nu are pe cine să conducă.

Din păcate, hei-rupismul politic a distrus moştenirea culturală imensă a Aradului. Cei care conduc aceste entităţi au o afinitate mare faţă de „Stăpân”, „Baron Local’’.

Tot ei, în numele unui alt proiect, evident utopic- Arad, capitală culturală europeană- se prefac că au înţeles că au greşit şi împart colhozul, reînfiinţând ce au desfiinţat, sub alte denumiri- cum ar fi Centrul cultural al municipiului , adică fosta casă de cultură a municipiului. Nu pentru că ar vrea să dreagă ce au stricat, ci pentru că în interiorul colhozului nu mai erau suficiente posturi de şefi, bine remuneraţi din banul public. Nu, domnilor consilieri locali , primari şi viceprimari, nu ne puteţi convinge că aţi renunţat la apucăturile voastre, de a face tot ce este rău pentru cultura orasului , nu ne punem problema că veţi putea ridica ştacheta măcar la valoarea celor care au construit primul Teatru din ţară, sau au realizat cea mai bună acustică tot din ţară a filarmonici arădene. Cu voi la cârmă vom avea în continuare un aventurism ocupaţional al incompetenţei cum rar s-a vazut ”, a declarat Ion Stan.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !