Iordanescu, prezentare la Casa Fotbalului

De Leo Sfara
Iordanescu, prezentare la Casa Fotbalului
Azi la Casa Fotbalului a avut loc o conferinţă de prezentare a noului selecţioner Anghel Iordănescu şi a staff-ului acestuia, format momentan din secunzii Viorel Moldovan, Daniel Isăilă şi Ionuţ Badea. Iată cele mai importante declaraţii ale acestora şi ale preşedintelui FRF Răzvan Burleanu.

Răzvan Burleanu, preşedinte FRF: “Am lucrat cu două variante ideale, Mircea Lucescu şi Anghel Iordănescu. Ambii se integrau în profilul antrenorului căutat de FRF. Inclusiv domnul Iordănescu a susţinut varianta Mircea Lucescu. Ni l-am dorit foarte mult, şi el a vrut să revină în fotbalul românesc. Nu s-a întîmplat, dar acum Federaţia îi acordă toată susţinerea acestei variante ideale pe care o prezentăm azi. M-am consultat şi cu jucătorii echipei naţionale, voi continua să fac asta. Staff-ul are toată susţinerea fotbaliştilor.

Anghel Iordănescu îi cunoaşte cel mai bine pe toţi jucătorii, în calitatea lui de director tehnic. Viorel Moldovan ştie foarte bine profilul jucătorilor de perspectivă. Daniel Isăilă cunoşte cel mai bine profilul jucătorilor din Liga 1, iar Ionuţ Badea a contribuit la creşterea lui Chiricheş şi Pintilii. Anghel Iordănescu este cel mai de succes antrenor român. Avem nevoie de experienţă pentru a avea performanţe. Aceasta este varianta ideală”.

Anghel Iordănescu, selecţioner România: ”Din punctul meu de vedere este o situaţie specială şi trebuie să avem un selecţioner cu un anumit profil. Printre antrenorii pe care i-am nominalizat s-a numărat Mircea Lucescu. Am fost 8 ani la naţionala României, o «icoană sfîntă», aşa cum o numea. Fotbalul românesc e într-o situaţie deosebită şi era nevoie de un selecţioner bun.

Meciul cu Irlanda de Nord este de o importanţă capitală. Cei din staff-ul meu sînt antrenori buni, alături de care putem face performanţă. Urmează să numesc antrenorul cu portarii şi preparatorul fizic. Putem să ducem campania la bun sfîrşit, la Euro, acolo unde dorim cu toţii”.

Daniel Isăilă, antrenor secund România: “Mă simt implinit. Sînt fericit şi nerebădător să încep noua muncă!”

Viorel Moldovan, antrenor secund România: “Alături de Iordănescu am avut multe satisfacţii ca jucător şi mă bucur că pot lucra din nou cu el. Sper să facem o treabă bună şi să avem rezultatele pe care suporterii le aşteaptă. Trebuie să ajungem neapărat la Euro 2016! Am vrut să continuu şi la tineret, dar însemna un volum prea mare de muncă. Nu a fost uşor să renunţ, dar pentru interesele fotbalului românesc am făcut-o”

Ionuţ Badea, antrenor secund România: “Sînt onorat. Sînt convins că vom face o treabă bună, noi, cei din noua generaţie, alături de experienţa lui Anghel Iordănescu”.

Anghel Iordănescu: “Şi eu, şi colegii mei dorim să fim prezenţi în Franţa şi după aceea vom discuta de performanţele de la EURO 2016. Am mai preluat naţionala într-un moment greu, în 1993, şi am avut rezultate şi atunci.

Îi mulţumesc lui Victor Piţurcă pentru rezultatele de pînă acum. Nu am avut niciodată intenţia să preiau naţională, la prima cerere a lui Burleanu am refuzat, pentru că am simţit că nu aveam susţinerea suporterilor. La al doilea apel al domnului preşedinte am înţeles că e o situaţie dificilă şi am acceptat. Fotbalul mi-a dat totul şi e o şansă să dau şi eu înapoi fotbalului. Consider că pot ajuta naţionala, alături de cei din staff-ul meu”.

Răzvan Burleanu: “În nici un moment în discuţiile cu Mircea Lucescu nu s-a pus problema banilor. A zis că vine gratis, vine animat de spiritul naţional. El şi-a dorit să vină, dar conducerea clubului a refuzat. Cu Dorinel Munteanu nu am vorbit să vină selecţioner, a discutat domnul Iordănescu. Cu Cosmin Contra nu am discutat, iar colegii mei au vorbit cu Olăroiu. Contractul selecţionerului şi al staff-ului nu va fi public, dar cheltuielile sînt mai mici”.

Anghel Iordănescu: “Am fost prezent la toate antrenamentele, la meciurile oficiale şi cele amicale. Ştiu ce s-a lucrat tehnic şi tactic. E o diferenţă între ce s-a obţinut în trecut şi ce rezultate sînt acum. Sînt optimist şi încrezător. Calificarea la EURO va reprezenta crearea unei noi generaţii pe care să o apreciem.

Ieri am trimis telegramele de convocare şi, dacă analizaţi lotul, o să vedeţi că am încercat să menţin o unitate în ce a creat Victor Piţurcă. În fotbal este o tendinţă de a juca ofensiv, iar sistemul tactic la meciul cu Irlanda de Nord va fi 4-2-3-1, pentru că nu vreau să stric echipa. Pe Bicfalvi l-am chemat la recomandarea lui Mircea Lucescu şi în condiţiile în care în zona de mijloc avem probleme. Pe Puşcaş l-am convocat după o discuţie cu Viorel Moldovan, pentru că s-a remarcat şi în Italia, şi la echipa de tineret. Mai sînt meciuri de jucat şi multe puncte puse în joc. Grecia va putea reveni, Finlanda are o echipă bună şi trebuie să avem grijă şi la Ungaria. Aş vrea totuşi să mai am o discuţie cu Ştefan Radu şi Săpunaru. Sper ca Săpunaru să îşi găsească echipă şi Radu Ştefan să îşi schimbe decizia”.

Răzvan Burleanu: “Înaintea meciului cu Ungaria, un meci de maximă importanţă, s-a semnat un act adiţional la contractul lui Piţurcă astfel încît fiecare dintre părţi putea să denunţe contractul fără să plătească despăgubiri. Naţionala nu e un loc unde trebuie să ţinem un selecţioner cu forţa. Piţurcă nu voia să plătescă nici un ban. Dacă nu semnam acel act adiţional, puteam ajunge în situaţia de a nu ne califica la Euro şi să rămînem tot cu Piţurcă”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !