Ioţcu vrea înapoi şefia Consiliului Judeţean

De Alin Gherasim
14Comentarii
Nicolae Ioţcu FOTO: JA
Nicolae Ioţcu FOTO: JA
Avocaţii lui Nicolae Ioţcu au cerut ca acesta să se întoarcă la conducerea instituţiei judeţene.

Termenul de luni din procesul în care Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad (CJA), este judecat pentru trafic de influenţă a fost unul total inedit. În primă fază, apărătorii lui Ioţcu au cerut recuzarea completului de judecată C1 penal, care judecă acest dosar. Solicitarea avocaţilor a fost analizată aproape instant. Completul C2 penal a hotărât că se „respinge cererea de recuzare formulată de către inculpatul I. P. N., cu privire la preşedintele completului de judecată C1–PI, doamna judecător C. D., învestit prin repartizare aleatorie cu soluţionarea dosarului nr. 6310/30/2015. Restituie dosarul aceluiaşi complet de judecată căruia i-a fost repartizat – C1 penal – în vederea soluţionării. Fără cale de atac”.
Aşa că dosarul s-a întors înapoi la primul complet care şi-a propus să înceapă audierile. Însă, surpriză! Potrivit pressalert.ro, Adrian Nedelciu, care şi el este inculpat în acest dosar, a plecat de la instanţă cu tot cu avocatul lui. Site-ul de ştiri mai scrie că procurorul de caz a solicitat amendarea avocatului lui Nedelciu pentru atitudinea lui faţă de instanţă. Un lucru este sigur: Nedelciu va fi adus cu mandat la următorul termen.

Ioţcu vrea înapoi

Potrivit încheierii judecătorilor, avocaţii lui Nicolae Ioţcu au cerut ca acesta să fie scos de sub control judiciar şi să i se permită să se întoarcă în fruntea CJA. Dar nici aceste cereri nu au avut sorţi de izbândă în faţa judecătorilor Tribunalului Timiş. „Respinge cererea de revocare a controlului judiciar formulată de inculpatul I.P.N., prin apărători aleşi, ca nefondată. Respinge cererea de modificare a măsurii controlului judiciar a inculpatului I.P.N. în sensul de înlăturare a obligaţiei de a nu exercita profesia, meseria sau de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta. Menţine măsura controlului judiciar a inculpatului I.P.N., dispusă prin încheierea din 06.10.2015 a Tribunalului Timiş, urmând ca legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar să fie verificate din nou, înainte de expirarea termenului de 60 de zile prevăzut de lege, respectiv data de 21.01.2016”, se arată în sentinţa pe scurt a Tribunalului Timiş.

După Sfântul Nicolae

Penrtu că Adrian Nedelciu a fugit de la Tribunal, iar judecătorii au dorit ca audierile să îi cuprindă pe toţi inculpaţii, s-a decis amânarea procesului. Drept urmare, următoarea înfăţişare va avea loc în data de 8 decembrie, la două zile după Sfântul Nicolae. Rămâne de văzut ce „cadouri” vor primi inculpaţii Nicolae Ioţcu, Adrian Nedelciu şi Alin Pătraşcu de la judecătorii Tribunalului Timiş.

Taguri: , , , , ,


14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor