Istoria micilor PDL care nu au mai ajuns la petrecerile de 1 Mai

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
12Comentarii
foto Vasile Obsitos
foto Vasile Obsitos
Carne confiscată de poliţie în trafic, descinderi la Cantina Municipală şi câteva reacţii. Citeşte mai jos cum au rămas oamenii veniţi la trei petreceri cu iz electoral fără mâncare câteva ore.

Arad. Nu a fost un 1 Mai muncitoresc aşa cum îl aşteptau cei care au venit la evenimentele organizate sub grija PDL la Bidi, ştrandul CET şi la Port Arthur. Nu s-au mai dat mici, s-a stat mult la coadă în faţa cazanelor goale, unde nu a mai fiert tocăniţa, şi carnea nu s-au înegrit pe grătare. Pentru că joi, chiar de 1 Mai, aşa cum aţi putut citi pe www.aradon.ro, poliţia din Arad a confiscat carnea cu care trebuiau să se facă micii şi grătarele la aceste petreceri. La petreceri s-au oferit în cele din urmă gustări, dar după o aşteptarea demnă de notat.

Totul a început pe 1 Mai dimineaţa, în trafic, când poliţiştii au oprit pe şosea două autovehicule şi au confiscat marfa semipreparată care se afla în acestea, pentru că nu existau acte de provenienţă (singurul fapt confirmat 100% de IPJ Arad) . De aici s-a ajuns la descinderi la Cantina Municipală, şi la poliţie, unde au fost duşi câţiva reprezentanţi ai PDL, şefa cantinei, şoferii autovehiculelor şi chiar şi un consilier local (Florin Mariş). A urmat, la scurt timp după descinderile poliţiei la Cantina Municipală şi verificările de acolo, dar doar după apariţia în presă a informaţiilor cu pricina, reacţia Direcţiei de Dezvoltare și Asistență Comunitară (în grija căreia se află Cantina Municipală). Aceasta, prin intermediul unui comunicat, spunea că „verificările au vizat produse alimentare ale Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Arad, depozitate în spațiile frigorifice de care dispune Cantina Municipală. În baza bunei colaborări cu CARP, Direcția de Dezvoltare și Asistență Comunitară a oferit acest sprijin asociației pensionarilor, care a organizat un eveniment pentru membrii săi la ștrandul Bidi cu ocazia zilei de 1 Mai”.

A venit, apoi, şi reacţia conducerii PDL Arad la confiscările făcute de poliţişti (sute de kilograme de cartofi, zeci de kilograme de carne şi semipreparate din carne, dar şi alte produse destinate petrecerilor din cartiere organizate de partid cu ocazia zilei de 1 Mai). Geanina Pistru, preşedintele Organizaţiei Municipale a PDL Arad, a declarat pentru Mediafax: „Nu înţelegem din ce motiv au confiscat aceste produse, care erau cumpărate de la piaţă. Am avut mai mulţi saci de cartofi şi vreo 50 de kilograme de carne de porc cumpărată tot de la piaţă. Acestea urmau să ajungă la o petrecere din cartierul Micălaca”. Liderul PDL Arad a mai spus că, încă de dimineaţă, a observat maşini de poliţie care supravegheau zonele în care se pregăteau petrecerile PDL, la care urmau să se ofere mâncare, dar că poliţiştii „nu au putut intra în spaţiile în care ne-am organizat pentru că sunt private. Şi petrecerea din Micălaca, de pe malul Mureşului, a fost mutată dintr-o zonă publică într-un spaţiu privat”. Dar pe drum…

Nu mai aşteptăm decât reacţia oficială, detaliată, a Poliţiei, după audierea tuturor celor implicaţi.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor