Judecătorul Nicoleta Coțofană a fost exclusă din magistratură

De Ioana Costas
30Comentarii
Judecătorul Nicoleta Coțofană a fost exclusă din magistratură
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis: “faimoasa” Nicoleta Coțofană de la Judecătoria Arad, exclusă din magistratură. Hotărârea a fost luată ieri, 31 octombrie, de CSM în urma acțiunii disciplinare formulată de Inspecția Judiciară împotriva judecătorului Coțofană.

Aradon a scris în trecut că judecătorul Coțofană este în atenția Inspecției Judiciare pentru “nerespectarea secretului deliberării sau a confidențialității lucrărilor care au acest caracter, precum și a altor informații de aceeași natură de care a luat cunoștință în exercitarea funcției, cu excepția celor de interes public, în condițiile legii” și “exercitarea funcției cu rea-credință”.

“În şedinţa de azi, 31 octombrie 2016, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Coţofană Lavinia, judecător în cadrul Judecătoriei Arad. În temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară constând în “excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. j) şi t) teza I din acelaşi act normativ, constând în „ nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii“ şi „ exercitarea funcţiei cu rea-credinţă… “.

Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptelor pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare.

Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, se arată în comunicatul CSM.30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor