Jurnal arădean şi Aradon, vedete în şedinţa CJ

De Diana Dutu
Reactualizat la:
12Comentarii
Jurnal arădean şi Aradon, vedete în şedinţa CJ
ARAD. Consilierilor judeţeni le-au fost prezentate câteva din articolele publicate de Jurnal arădean şi Aradon, pe tema activităţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad. Ne-a făcut publicitate chiar directorul instituţiei, Erika Stark.

Jurnal arădean şi Aradon au fost vedete în şedinţa de joi a Consiliului Judeţean. S-a vorbit despre articolele noastre mai mult decât despre toate cele 28 de proiecte de hotărâre la un loc. Nu despre toate articolele, ci doar despre cele care vizează activitatea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad. A vorbit despre ele, insistând asupra „modului tendenţios în care au fost scrise”, chiar directorul instituţiei, Erika Stark. Nu a făcut-o din proprie iniţiativă, ci la solicitarea consilierilor PSD. În numele acestora, a luat cuvântul Marius Sulincean. Prezentăm, mai jos, intervenţia sa.

Pesediştii trag semnalul de alarmă

„Dorim să atragem atenţia asupra situaţiei extrem de grave generate de managementul deficitar al DGASPC Arad. În ultimele luni există o campanie de presă cu dezvăluiri legate de anumite nereguli la DGASPC. Am constatat că persoanele care conduc instituţia nu au oferit răspunsuri coerente şi clare referitoare la acuzaţiile aduse de presă. Mai mult, orice articol publicat online provoacă zeci sau chiar sute de comentarii, care vin din interiorul instituţiei, care aduc acuzaţii şi mai grave legate de acte de corupţie şi abuzuri ale celor care conduc DGASPC. Printre aceste acuzaţii, enumerăm: nereguli la procedurile de achiziţii şi licitaţii, contracte preferenţiale şi costisitoare cu firme de casă, neevidenţierea cheltuielilor din centrele rezidenţiale în contabilitatea DGASPC, bugete exagerate şi necontrolate, tratament neprofesionist aplicat unor beneficiari ai serviciilor sociale. În locul unor răspunsuri clare la aceste probleme, conducerea DGASPC a luat măsuri jignitoare, nepopulare şi nelegale de monitorizare video, ameninţă angajaţii şi exercită presiuni asupra lor, în ideea de a-i reduce la tăcere. Considerăm că aceste aspecte sunt de natură să afecteze grav imaginea DGASPC şi Consiliului Judeţean Arad.”

A „uitat” de băiatul înghiţit de Mureş…

Convocată în plenul şedinţei CJ, Erika Stark a luat cuvântul şi a prezentat câteva din titlurile articolelor publicate de Jurnal arădean şi Aradon, cu câte un comentariu la fiecare articol. Dar nu s-a referit la toate articolele care au legătură cu Direcţia pe care o conduce. Pe cel mai recent, de exemplu („Înghiţit de ape şi birocraţie”), l-a… uitat. Deşi poate ar fi fost mulţi curioşi să audă ce are de spus despre băiatul de la casa familială din Lipova, dat dispărut de şase zile, după ce a căzut în Mureş…

Se simte discriminată

Erikăi Stark i s-a părut mult mai interesant să spună că, în calitatea sa de etnic german, s-a simţit atacată de titlul articolului „Instrucţie Gestapo la DGASPC” şi a făcut plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Pentru cei care nu au citit acest articol, precizăm că el conţine scrisoarea unei persoane cu dizabilităţi nemulţumite de activitatea Direcţiei, care scrisoare se încheie cu următoarele rânduri: „persoanele cu dizabilităţi au nevoie de protecţie, şi nu de instrucţie disciplinară cazarmisto-gestapovistă.” De aici, titlul articolului.

Selecţia acuzaţiilor

În ceea ce priveşte celelalte acuzaţii amintite de pesediştii din Consiliul Judeţean, acestea fie au fost tratate cu superficialitate sau neasumarea niciunei răspunderi (contractele preferenţiale şi costisitoare au fost încheiate pe vremea fostului director, explica Erika Stark), fie au fost eludate complet. Desigur, nu a fost ignorată acuzaţia privind tratamentul neprofesionsit al funcţionarilor din Direcţie. Erika Stark a ţinut să precizeze cu mândrie că reprezentanţi ai Inspecţiei Sociale au efectuat un control, întrebând prin sondaj mai multe persoane cu dizabilităţi cât de mulţumite sunt de felul în care sunt tratate şi… toate au fost foarte mulţumite!

Nemulţumiţii vin la Jurnal arădean/ Aradon. Pentru că ştiu că, aici, nemulţumirile lor sunt luate în seamă şi făcute publice. În ciuda nemulţumirilor pe care articolele rezultate le provoacă la nivelul conducerii DGASPC Arad.

DIANA DUŢU

diana.dutu@russmedia12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor