Justitia in Braille pentru nevazatori, la Tribunal si Judecatorie

De Ioana Costas
2Comentarii
Silvia Nădăban
Silvia Nădăban
Lumină în justiție și pentru nevăzători. Tribunalul și Judecătoria Arad le vor pune la dispoziție, persoanelor nevăzătoare, afișaj în limbajul Braille, în incinta instituției.

ARAD. Tribunalul și Judecătoria Arad au încheiat un parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din Arad și urmează ca şi clădirea care adăpostește cele două instituții să benficieze de un afișaj în limbajul Braille. Ce-i drept, parteneriatul a venit în urma unui control care verifica modul în care persoanele nevăzătoare au acces la informații în instituțiile publice.

„În acest an, am avut prilejul de a intra în legătură cu asociația persoanelor cu handicap de vedere din Arad – în urma unor controale care au fost efectuate la instituții publice, inclusiv la Tribunal, şi care au avut ca ţintă verificarea modului în care sunt puse la dispoziția acestor persoane mijloace de accesibilitate fizică și informațională. Totul, pentru ca integrarea socială a acestor persoane să se apropie cât mai mult de una normală, de independență, până la urmă, de a avea acces la ce înseamnă comunicare în instituțiile publice. Din păcate, pe acest palier al controlului care l-am avut, cu măsurile care urmează să le luăm, nu am reușit să le finalizăm dezideratul nostru, suntem încă în lucru. Şi anume dorim să postăm în spațiile destinate publicului, în clădirea Tribunalului și Judecătoriei Arad, acele afișaje care pe dânșii îi sprijină în a lua cunoștință directă despre locul în care se află și mă refer aici la afișaje în limbajul Braille, care le sunt lor accesibile. Totul pentru a putea ajunge acolo unde doresc, până la urmă independeți, singuri, fără să mai recurgă la ajutorul unor însoțitori speciali sau la jandarmii care sunt în clădire. Finalul acestui plan este acela de a ajunge la serviciile cele mai importante ale instanței: registratură, arhivă, biroul de informare și relații cu publicul, săli de judecată”, a declarat judecătorul Silvia Nădăban, președintele Tribunalului Arad.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor