Justiţia revine la mobila poliţistului Dărăbuţ

De Ioana Costas
Justiţia revine la mobila poliţistului Dărăbuţ
Povestea mobilei poliţistului Claudiu Dărăbuţ revine în actualitate. Judecătoria Arad a decis completarea urmăririi penale.

În luna octombrie 2015, Jurnal Arădean/Aradon scria despre cum o societate comercială din Arad care a creat mobila pentru bucătărie, debara, dormitor şi camera copilului poliţistului Claudiu Dărăbuţ a rămas puţin pe minus în urma acestei lucrări. Reprezentanţii firmei au precizat, la acea dată, că poliţistul a achitat doar 6.000 de lei (sumă de bani pentru care există două facturi) din totalul de 23.000 de lei cât valora mobila. Societatea, prin reprezentanţii ei, a încercat recuperarea sumei rămasă neachitate, însă în zadar. S-au trimis notificări, s-au dat telefoane. Degeaba! Mobila nu a fost achitată. Apoi, reprezentanţii firmei au decis să depună o plângere penală pentru înşelăciune pe numele soţilor Dărăbuţ.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au clasat dosarul, însă, în urma unei plângeri depusă de societate împotriva soluţiei de neurmărire penală, Judecătoria Arad, a decis, în 11 februarie, să desfiinţeze ordonanţa de clasare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad şi să retrimită cauza la această instituţie pentru completarea urmăririi penale.
Astfel, potrivit soluţiei Judecătoriei Arad, „admite plângerea formulată de petenta SC M.F. SRL, împotriva ordonanţei de clasare pronunţată în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad şi a ordonanţei din data de 04.12.2015 pronunţată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad. Desfiinţează ordonanţa de clasare pronunţată în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad şi dispune trimiterea cauzei la acest parchet în vederea completării urmăririi penale. Definitivă”.

O poveste care supără

Cu siguranţă, povestea mobilei nu este pe placul familiei Dărăbuţ. Nu a fost nici la momentul la care Jurnal Arădean şi www.aradon.ro a publicat materialul în care a prezentat povestea mobilei poliţistului Dărăbuţ. Imediat după apariţia acestuia, soţia omului legii a venit la redacţie spunând că „merg la Parchet şi vă depun plângere că sunt date eronate trecute acolo. Deci, eu nu ştiu relaţia dumneavoastră şi cu Băltean, că văd că mergeţi toată ziua. Eu v-am urmărit să ştiţi. Văd că toată ziua mergeţi pe la Activ”. A insistat atunci şi pe faptul că „vreau să am şi eu dreptul la replică şi să spun aşa: <<Claudiu nu are nicio legătură cu această femeie (n.r. – reprezentantul firmei de mobilă), că suma nu este aceeaşi>>”. Dreptul la replică al soţiei lui Dărăbuţ a fost publicat, de asemenea, în Jurnal arădean şi pe www.aradon.ro. Ne-am permis acum să revenim cu pe subiect, odată ce justiţia a revenit şi ea asupra deciziei iniţiale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !