Laurian Popa, expozitie – eveniment la Muzeul de Arta din Arad!

De Monica Ardelean
Laurian Popa, expozitie – eveniment la Muzeul de Arta din Arad!
ARAD. Vineri, 24 octombrie, de la orele 18.00, în sala Ovidiu Maitec a Muzeului de Artă Arad va avea loc vernisajul expoziției „Spaţii şi obiecte pentru nimic” a artistului Laurian Popa.

Expoziția va rămâne deschisă până pe 16 noiembrie. Seria ce va fi vernisată azi continuă ideea ultimei sale expoziţii, „Spaţii închise”, care a avut loc la Galeria Machina din Italia, în urmă cu doi ani, dar într-o cheie nouă şi spectaculoasă pentru evoluţia artistului: de la non-figurativul personal la curajul de a explora în direcţia unui provocator şi revelator, pentru artist, figurativ abstract. Curatorul expoziției, Claudio Scorretti, invită privitorul la o expediţie în laboratorul artistului, acolo unde obiectele pictate, obiectele reale şi cele turnate în ciment, în dimensiunea lor naturală, formează un întreg care vorbeşte despre tema principală a reprezentării: studiul asupra obiectelor, majoritatea provenind din propriul atelier şi inspirate, unele dintre ele, din universul teatrului.

Născut în 1980 la Arad, unde trăieşte şi lucrează, Laurian a studiat pictura la Facultatea de Arte din Timişoara, la clasa prof. Constantin Flondor, are un masterat şi un doctorat în arte vizuale. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Arad. A participat la numeroase expoziţii de grup în România şi în străinătate, la Paris, Madrid, Berlin, Kiev şi Budapesta. Printre cele mai recente expoziţii personale ale artistului se numără expoziţia Spaţii închise, la Galeria Machina din Rieti, Italia, în 2012, Cerul negru, organizată de Galeria D’Ancona Budis, Bucureşti, 2011, Însemne printre nori şi urme, care a avut loc la Atelier 030202, Bucureşti în 2011 şi Experiment sintetic G, organizată la Teatrul Vechi din Arad în 2009. În 2015, artistul se pregăteşte pentru o expoziţie la Zürich, în Elveţia, iar în 2016 va avea prima sa expoziţie personală la New York, în Statele Unite.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !