Lazăr pune actele pe masă

De Alin Gherasim
7Comentarii
Lazăr pune actele pe masă
Administratorul societăţii Lazăr&Sohne vine cu dovezi care, spune el, fac lumină în dosarul în care este cercetat.

În urmă cu două săptămâni anunţam faptul că Viorel Lazăr, administratorul societăţilor Lazăr&Sohne şi L&A Fleisch, se simte vânat de anchetatori, spunând că este ţinta unui dosar penal în care este acuzat de evaziune fiscală. Acum Lazăr a decis să scoată la lumină documente care, din punctul lui de vedere, îl disculpă în totalitate. Cu toate acestea, „procurorii nu mi-au luat actele în seamă. Nici cele trimise de Fiscul din Germania, nici cele trimise de ANAF Bucureşti”, spune administratorul.

Ce spun actele?

Potrivit documentelor pe care Viorel Lazăr le-a scos la lumină, se pare că acesta plăteşte contribuţii în Germania pentru salariile acordate angajaţilor care au fost duşi la muncă în respectiva ţară. Pe un document care poartă antetul şi ştampila Oficiului Fiscal Dortmund se arată următoarele: „Se adevereşte firmei L&A Fleisch faptul că, în conformitate cu art. 5, alin. 1 al Convenţiei germano-române privind evitarea dublei impuneri, aceasta (n.r. L&A Fleisch) deţine în Republica Federală Germania un sediu permanent începând cu 08/2011. În consecinţă, în Republica Federală Germania firma L&A Fleisch este considerată contribuabil cu sarcină limitată privind impozitul pe profit şi contribuabil privind impozitul comercial. Totodată, firma L&A Fleisch este obligată să depună declaraţii privind impozitul pentru salarii pentru angajaţii care activează în cadrul sediului permanent în Republica Federală Germania şi să achite acest impozit. Firma L&A Fleisch s-a achitat de obligaţiile sale fiscale legate de sus-numitul sediu permanent din Republica Federală Germania”. „Acest document arată clar faptul că am achitat toate taxele şi impozitele în Germania şi nu trebuia să le mai achit o dată în România. Dar anchetatorii nu vor să ia în seamă documentele pe care le-am prezentat”, a declarat Viorel Lazăr.

Cercetat penal

Viorel Lazăr este acuzat de evaziune fiscală, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad acuzându-l că s-a sustras de la plata impozitelor şi taxelor privind salariile oamenilor care sunt duşi la muncă în Germania. Dar, se pare, documentele îi dau dreptate lui Lazăr. Totuşi, potrivit spuselor administratorului, nimeni nu ia în considerare dovezile pe care le aduce.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor