Lazurca spune „adio” CLM

De Adriana Barbu
Lazurca spune „adio” CLM
Cătălin Lazurca părăseşte, joi, fotoliul de consilier local, locul său urmând a fi luat de Lucian Cosmin Şerb.

Nu va mai dura mult până când scaunul ocupat de consilierul local Cătălin Lazurca va fi liber. Se va întâmpla joi, în şedinţa CLM, când colegii săi sunt chemaţi să îşi dea votul pe „proiectul de hotărâre nr. 185/2015 privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local al domnului Lazurca Adrian-Cătălin şi declararea ca vacant a locului de consilier local”.

Aşa va debuta joi şedinţa CLM, proiectul amintit mai sus fiind primul de pe ordinea de zi. Fotoliul lui Lazurca nu va sta, însă, pentru mult timp liber, căci cel de al doilea punct de pe ordinea de zi a şedinţei vorbeşte despre acelaşi loc din CLM. Aleşii municipali sunt chemaţi că aprobe „proiect de hotărâre nr.186/2015 privind validarea mandatului de consilier local pentru domnul Şerb Lucian Cosmin”.

Şi imediat după, locul pe care acelaşi consilier îl va lăsa liber în comisiile de specialitate ale CLM va fi ocupat şi el, tot prin votul colegilor. Cătălin Lazurca ocupa, însă, funcţia de şef al Comisiei de cultură a CLM Arad, motiv pentru care ne este greu să credem că această onorantă poziţie îi va fi repartizată, imediat, pe nerăsuflate, noului consilier local Lucian Cosmin Şerb.

Cine şi cum?

Rămâne doar să vedem în momentul votului care va fi locul lui Şerb în CLM şi cui îi va reveni rolul de lider cultural al factorului de decizie local. Şi, desigur, e de văzut şi care va fi poziţia colegilor din CLM la momentul despărţirii de Cătălin Lazurca în condiţiile în care, deşi nu a vrut să lege personal demisia sa de confirmarea pe funcţie a directorului Filarmonicii de Stat Arad, Alin Văcean, e aproape sigur că acest fapt a umplu paharul supărării alesului. În plus, consilierii au fost de faţă la ultima dintre „ieşirile” directorului instituţiei de cultură, care a avut loc chiar în comisiile reunite ale CLM unde se discuta soarta managerului. Iar părerea generală vis-a-vis de managerul Filarmonicii pare să se fi schimbat. Şi nu în bine.

În funcţie de primar?

Este posibil ca foştii colegi a lui Cătălin Lazurca să nu aibă, însă, nimic de spus la momentul plecării acestuia din CLM, în condiţiile în care primarul Gheorghe Falcă şi-a spus deja părerea şi părea împăcat cu gândul că omul de cultură nu va mai decide printre problemele locale. Şi-a manifestat tot public intenţia de a-l avea în continuare printre sfătuitori, aşa că s-ar putea ca plecarea lui Lazurca să treacă „neobservată”. Un lucru e sigur însă: CLM va rămâne fără singurul om de cultură din echipă. Nu-i un motiv de mândrie, nu-i aşa? Mai ales în condiţiile în care tocmai executivul insistă mult pe drumul spre titlul de capitală culturală europeană.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !