Licitatie pentru Filarmonica

De Adriana Barbu
Licitatie pentru Filarmonica
Primăria Arad demarează procedura de achiziţie pentru executarea lucrărilor de reabilitare la Filarmonica de Stat.

Arad. Încă un pas spre o nouă faţă a Filarmonicii din Arad. Primăria Arad a demarat procedurile de licitaţie pentru renovarea clădirii instituţiei, lucrări care vor cuprinde reabilitarea învelitorii, a faţadei principale şi a sălii de concert. Potrivit comunicatului remis de Primăria Arad, „în sala de concert, printre altele, vor fi consolidate zona scenei, a pardoselii, vor fi făcute finisaje la tâmplărie, la vitralii şi la picturile murale, dar şi la holuri, scări, sala mică de concert şi subsol. De asemenea, vor fi montate un ascensor şi rampe pentru persoane cu dizabilităţi şi se vor face lucrări parţiale la acoperiş, la faţada principală şi în curţile interioare şi va fi amenajat iluminatul arhitectural al clădirii”.

Valoarea estimată a contractului de lucrări este, potrivit Primăriei Arad, de 18.624.068 de lei, fără TVA. „Ţinând cont de faptul că valoarea estimată în euro este de 4.172.151 de euro, adică mai mică decat pragul valoric de 5 milioane de euro, conform legii, procedura de achiziţie aleasă este cerere de oferte. Durata de execuţie este de 24 de luni, iar finanţarea obiectivului de investiţie se va face multianual”, se arată în informarea remisă de instituţie.

Încă din 2009

Investiţiile în clădirea Filarmonicii au început, însă, de mult. Încă din 2009, pornind de la necesitatea reabilitării clădirii Palatului Cultural, respectiv a zonei unde funcţioneză Filarmonica de Stat, Municipiul Arad a achiziţionat proiectul tehnic de execuţie şi de atunci s-au executat unele lucrări. Lucrările au fost făcute pe etape, având prioritate cele de reparaţii la acoperişul sălii festive, turnul central şi aripile laterale ale turnului. Odată cu demararea acestei proceduri de achiziţie vor fi reparate şi învelitoarea, faţada şi sala de concerte.

O bijuterie arhitecturală

„Palatul Cultural este unul dintre cele mai importante edificii din Arad. Reabilitarea lui reprezintă una din priorităţile municipalităţii în acest an, mai ales în contextul în care Aradul şi-a anunţat intenţia de a deveni capitală culturală europeană. Puţine oraşe din Romania, chiar şi din Europa, se pot mândri cu un asemenea monument istoric, de aceea consider că este datoria noastră, a comunităţii locale, să reabilităm şi să punem în valoare această bijuterie arhitecturală’’, a declarat primarul municipiului Arad Gheorghe Falcă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !