Localnicii din Săvârşin se roagă pentru sănătatea Regelui

De V.O.
10Comentarii
Localnicii din Săvârşin se roagă pentru sănătatea Regelui
© FOTO: V.O.
Majestatea Sa Regele Mihai se află pe patul de suferinţă, la reşedinţa privată din Elveţia.

Comunitatea din localitatea Săvârşin, unde Regele Mihai este foarte iubit, este îndurerată de vestea privind agravarea stării de sănătate a Majestăţii Sale, iar oamenii se roagă pentru sănătatea Regelui Mihai.

„Regretăm faptul că Majestatea Sa Regele Mihai este grav bolnav şi sperăm să îşi revină din boala care îl apasă şi îl ţine la pat de o perioadă lungă de timp. Ne-am dori ca Majestatea Sa să mai vină la Săvârşin, dacă sănătatea îi va permite, aşa cum a venit de atâtea ori pentru a petrece aici sărbătorile de iarnă. L-am aştepta cu drag” – spune un localnic.

„Venea des la Săvârşin, de fapt venea acasă. Odată cu trecerea timpului, vizitele au fost tot mai rare. Dar, de fiecare dată, oamenii l-au aşteptat cu bucurie şi cu mare drag pentru că era un cetăţean al Săvârşinului. Majestatea Sa a fost şi va rămâne o personalitate a istoriei României, o personalitate deosebită, un om deosebit pentru că în jurul dânsului emana tot timpul o prestanţă de un adevărat om. Din păcate, nu ştiu când se va mai naşte o astfel de personalitate în istoria recentă sau viitoare a României. Avem nevoie de astfel de personalităţi, dar nu ştiu unde le vom descoperi până la urmă” – spune, întristat, un alt localnic.

„Tuturor ne pare rău de starea în care se află regele, dar noi încă mai sperăm să se facă bine. Majestatea Sa e un model de înţelepciune, de modestie, e un om bun în adevăratul sens al cuvântului. Ar fi o pierdere foarte mare, atât pentru Săvârşin, cât şi pentru ţară” – opinează o tânără care s-a numărat printre cei şapte călăreţi care l-au întâmpinat pe Regele Mihai la prima sa (re)venire la Săvârşin.

Pregătiţi pentru ce e mai rău

Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat şi prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenţei. Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu se află în Elveţia, la reşedinţa privată a Majestăţii Sale.

În această săptămână, Familia Regală a avut mai multe întâlniri cu medicii Majestăţii Sale, pentru a discuta tratamentul curent al Regelui şi pentru a primi sfatul lor în circumstanţele actuale.

Regele Mihai I al României a fost împărtăşit marţi seara la reşedinţa privată din Elveţia, a mai anunţat Casa Regală. Un trimis al ÎPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale a fost la reşedinţa din Elveţia pentru a da Majestăţii Sale Sfânta Împărtăşanie, în prezența Principesei Moştenitoare Margareta.

Retragerea din viaţa publică

În cursul lunii martie 2016, Majestatea Sa Regele Mihai I al României a decis să se retragă din viaţa publică, în favoarea Principesei Moştenitoare Margareta a României. Regele Mihai a fost diagnosticat cu boli grave – carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică, pentru care urmează un tratament complex şi solicitant, ceea ce îl împiedică să apară în public.

Ultima dată la Săvârşin, în 2014

Regele Mihai I a fost ultima dată la Castelul de la Săvârşin în cursul lunii august 2014, când, împreună cu Regina Ana, a participat la inaugurarea Casei de Oaspeţi din cadrul Satului Regal. Chiar dacă era o tradiţie ca Regele să fie prezent de Crăciun la Castelul Regal de la Săvârşin, în ultimii ani, regele nu a mai venit la Săvârşin.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor