Lupaș: „Dezastrul de la CET, rezultatul incompetenței administrației Falcă”

De Monica Ardelean
13Comentarii
Marin Lupaş
Marin Lupaş
Situația de la CET SA Arad a declanșat reacții vehemente din partea consilierului local PSD. Marin Lupaș. Acuzațiile lui se îndreaptă spre administrația locală care, în opinia lui Lupaș nu a făcut nimic pentru a rezolva situația tot mai gravă de la cele două CET-uri, blocate din cauza datoriilor la furnizorii locali.

„Anul trecut, CET-urile au fost salvate de intervenţia Guvernului, care a alocat o importantă sumă de bani, aproape 8 milioane de lei, pentru continuarea activităţii. De atunci, administraţia locală condusă de Gheorghe Falcă nu a făcut decât să fugă de responsabilitate şi să încerce să dea vina pe alţii pentru situaţia de la CET-uri. În acest timp, datoriile au continuat să se acumuleze, pe lista celor care dau în judecată CET-urile se adaugă şi furnizorul de gaz. Administraţia Falcă nu a făcut niciun pas spre a rezolva cauza acumulării acestor datorii, şi anume pierderile de energie pe reţeaua de transport. Preocuparea principală a administraţiei Falcă a fost de a impune politruci în consiliu de administraţie, pentru a încasa salarii. În acest timp, este iminentă blocarea conturilor celor două CET-uri. Sunt în pericol salariile angajaţilor, care nu au nicio vină pentru lipsa de investiţii şi de soluţii care trebuie să vină de la proprietar, adică de la administraţia Falcă. Mai grav, instituirea sechestrului pe utilaje va avea consecinţe şi mai grave: incompetenţa administraţiei Falcă îi poate lăsa pe arădeni fără căldură şi apă caldă” susține Lupaș.

Speranțe în guvern

Consilierul local crede că singura șansă pentru găsirea unei soluții pe termen scurt este un ajutor din partea Guvernului. „Arădenii trebuie să ştie că va fi din nou o soluţie pe termen scurt, care nu va rezolva problemele de fond ale CET-urilor. Aceste probleme trebuie rezolvate la nivelul administraţiei locale, prin gândirea unei strategii energetice şi atragerea unor investiţii. Reamintim arădenilor că la Oradea, primăria a atras aproape 80 de milioane de euro, fonduri europene, pentru retehnologizarea CET şi pentru eficientizarea transportului de energie tehnică. În acest timp, administraţia vizionară din Arad a fost preocupată de fântâni arteziene pe Mureş, construcţia unei parcări în locul Parcului Eminescu şi de o piramidă de sticlă în centrul Aradului. După ce plătesc unul dintre cele mai mari preţuri pentru căldură şi apă caldă, culmea, arădenii se pot trezi fără încălzire la iarnă!”, a tras semanalul de alarmă consilierul municipal Marin Lupaş.

Taguri: , , , ,


13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor