M10 promovează ghişeul unic

De Simion Todoca
10Comentarii
Mircea Pereş Foto: J.A.
Mircea Pereş Foto: J.A.
Coordonatorul M10 Arad, Mircea Pereş, crede că birocraţia instituţiilor poate fi redusă.

„De 25 de ani încoace, partidele politice au practicat cumpărarea voturilor, promiţând realizări de domeniul fanteziei, pe care, invariabil, după ce s-au văzut cu sacii în căruţă, le-au abandonat înainte de a le demara. Era previzibil că, într-o bună zi, cetăţenii vor ajunge la concluzia că toţi politicienii sunt nişte mincinoşi, că toată clasa politică este coruptă şi incapabilă să realizeze ceva în folosul oamenilor. Impresia a fost amplificată şi de mentalitatea păguboasă a politicienilor, care au impresia că vor câştiga cu atât mai multe voturi cu cât vor arunca mai vârtos cu noroi şi mizerii în adversarii lor. Dacă nu-i mai cred pe politicieni atunci când promit ceva, cetăţenii au ajuns să-i creadă pe toţi atunci când spun lucruri urâte unii despre ceilalţi”, este de păreree coordonatorul M 10 arad, Mircea Pereş. El mai spune că Partidul M 10 doreşte să schimbe modul de a face politică, să elimine atât minciuna electorală, cât şi târârea în noroi a adversarului, să nu promită mii de kilometri de autostradă în timp record sau altele asemenea. „Noi vom veni cu proiecte fezabile, bazate pe realitate, nu pe fantezie şi minciuni, proiecte care să ducă la modernizarea societăţii, la un plus de confort pentru cetăţean.

Unul dintre marile disconforturi ale omului de rând este plimbarea lui pe la zeci, sute de ghişee, într-un adevăprat maraton consumator de timp, energie, nervi şi bani.

În toate instituţiile, primărie, finanţe, mediu, agenţii deconcentrate, birocraţia a crescut în aşa măsură încât s-a „uitat” care este scopul existenţei acestora. Nimeni nu mai vrea să înţeleagă că statul, care există datorită muncii cetăţeanului, trebuie să fie în slujba acestuia, contribuabilului îi sunt doar trasate sarcini legate de plata taxelor şi impozitelor.

Partidul M 10 doreşte reinstaurarea principiului “STATUL PENTRU CETAŢEAN” şi promovează activ proiectul ghişeului unic. Acesta constă în înfiinţarea în fiecare localitate a unui ghişeu comun tuturor instituţiilor statului, de care depinde rezolvarea unei probleme a cetăţeanului. Actele să se plimbe rapid între aceste instituţii, fără mijlocirea cetăţeanului, care, în loc să piardă zile întregi pe la cozi, poate munci, pentru a întreţine statul, plătind taxe şi impozite. Finalitatea va fi primirea la domiciliu, prin poştă, sau ridicarea documentaţiei complete de la ghişeul unic. Este doar unul dintre proiectele pe care reprezentanţii Partidului M10 le vor pune în aplicare”, a declarat Pereş.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor