Maica Anghelina a fost inmormantata la Bezdin

De Diana Dutu
4Comentarii
Maica Anghelina a fost inmormantata la Bezdin
A murit la 84 de ani, după ce a luptat timp de aproape două decenii cu o boală necruţătoare.

ARAD. Maica Anghelina, stareţa Mănăstirii Ortodoxe Sârbe Bezdin din judeţul Arad, a fost înmormântată vineri, 31 octombrie 2014. Măicuţa Anghelina avea 84 de ani şi suferea de o boală necruţătoare. A fost diagnosticată cu cancer în urmă cu aproape două decenii, dar nu a încetat să lupte cu boala. „Viaţa religioasă a fost cea care mi–a redat speranţa. Consider că rugăciunea face minuni, vindecă, întreţine” – a spus, acum câţiva ani, maica Anghelina.

Cei care au cunoscut-o şi-o amintesc ca pe o persoană plină de căldură. Măruntă şi plină de viaţă, cu ochi albaştri luminoşi şi clari, plină de bunăvoinţă şi duioşie sufletească. Vorbea frumos şi blând cu pelerinii şi turiştii care vizitau mănăstirea, transmiţându-le crâmpeie din credinţa ei. „Eu merg pe principiul călugăresc: muncă şi rugăciune. Nu mă consider un ostaş îndelung al penitenţei singurătăţii” – spunea, în urmă cu câţiva ani, stareţa Mănăstirii Bezdin.

La 10 octombrie 2014, Maica Anghelina a împlinit 22 de ani de când a venit la Bezdin, după ce a stat cinci ani la Bodrog. Cetăţean român de etnie sârbă, ea a petrecut opt luni în Serbia pentru a învăţa limba slavonă, încercând să-i înveţe alfabetul chirilic şi pe cei care au trecut pragul mănăstirii. A adus la Bezdin un călugăr din Serbia, care a fost hirotonisit ca preot al mănăstirii. Sfântul lăcaş nu va rămâne, astfel, pustiu după plecarea Maicii Anghelina în lumea celor drepţi.

În semn de recunoaştere faţă de eforturile şi calităţile ei, Maicii Anghelina i-a fost conferit dreptul de a purta cruce şi toiag – cea mai înaltă recunoaştere acordată unei femei ortodoxe trecute la monahism. Cel care i-a conferit acest drept este episcopul Luchian, administratorul tuturor aşezămintelor monahale ortodoxe sârbe din România, cel care a şi oficiat – alături de un sobor de preoţi – slujba de înmormântare a Măicuţei Anghelina. Dumnezeu s-o ierte şi s-o odihnească între cei plăcuţi Lui!4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor