Maraton de evenimente in noua stagiune a Teatrului Clasic

De Corina Hutan
Maraton de evenimente in noua stagiune a Teatrului Clasic
ARAD. Gongul începutului de stagiune va bate în 15 septembrie, începând cu ora 19.00, când va avea loc premiera spectacolului ”Domnișoara Nastasia”.

Stagiune – REPER 65

Pentru că, în stagiunea 2013 – 2014, se împlinesc șase decenii și jumătate de la o primă reprezentaţie în limba română pe scena din Arad, aceasta se va desfășura cu numele de REPER 65. „Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad este generatorul actului cultural al oraşului, reper pentru întâmplările teatrale de calitate. În acest an, instituţia marchează 65 de ani de la reprezentarea primului spectacol în limba română a unei trupe profesioniste. REPER 65 – numele pe care l-am dat acestei stagiuni – nu vine să marcheze însă doar acest fapt. Stagiunea 2013 – 2014 cuprinde o serie de evenimente complexe pe care noi, ca instituţie, le generăm şi pe care ni le dorim repere pentru stagiunile care vor urma” – a precizat Bogdan Costea, managerul Teatrului Clasic Ioan Slavici.

 

Evenimente de neratat

Primul spectacol din stagiunea 2013 – 2014 este ”Domnișoara Nastasia”, programat în 15 septembrie, de la ora 19, în sala mare a teatrului arădean. Aceasta nu este, însă, singura surpriză pregătită de conducerea instituției de cultură pentru arădeni și nu numai. Din septembrie 2013 până în iunie 2014 toți iubitorii de teatru sunt așteptați la o serie de evenimente de mare angajament. Vorbim aici de spectacole ale trupelor din București, festivaluri, gale și întâlniri cu diverși cronicari, regizori și directori de teatre din România.

Primul eveniment – show case cu participarea cronicarilor dramatici, regizorilor stagiunii și directorilor de teatre din România și străinătate – va avea loc în perioada 9 – 11 octombrie la Teatrul Clasic ”Ioan Slavici”. Acesta este urmat de Festivalul Internațional de Teatru Clasic, care, în acest an, se va desfășura din 13 până în 20 octombrie.

Pentru că, după cum aminteam, în acest an se împlinesc 65 de la reprezentarea primului spectacol în limba română a trupei Teatrului Român de Stat Arad, momentul nu putea trece neobservat. Așadar, în 3 noiembrie, este programat un spectacol de gală – ”REPER 65”.

Având în vedere succesul de care s-a bucurat ”Luna plină de teatru”, ideea va fi reluată în ianuarie 2014. În luna aprilie a anului viitor, la Arad, va fi prezent autorul Marius von Mayenburg iar în luna mai se vor desfășura Festivalul Internațional de Teatru Nou și Festivalul Internațional de Arta Animației, Euromarionete. Stagiunea se va încheia, în iunie 2014, cu cea de-a doua ediție a Galei actorului arădean. ”Dincolo de aceste puncte fixate, pe harta artistică a noului an teatral găzduit de Teatrul Clasic Ioan Slavici se înscriu zece noi producții, întâlniri și discuții cu oameni de teatru și spectatori, participări la festivaluri din țară și străinătate, expoziții și lansări de carte” – a încheiat Bogdan Costea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !