Marchează Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului

De Diana Dutu
Marchează Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului
54 de copii diagnosticaţi cu tulburare de spectru autist se află, în prezent, în evidenţa Centrului specializat din cadrul DGASPC Arad.

ARAD. Joi, 2 aprilie, este Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului. Cu această ocazie, Centrul de Consiliere şi Asistenţă Specializată pentru Persoanele cu Tulburare de Spectru Autist şi Familiile Acestora din cadrul DGASPC Arad îşi deschide porţile pentru toţi cei interesaţi să îi cunoască activitatea. „Ziua Porţilor Deschise” se derulează astăzi, până la ora 16.30, la sediul centrului, pe strada Baba-Novac, nr. 15D.

Joi, începând de la ora 11.00, copiii care frecventează Centrul TSA participă la un Atelier de Creaţie, iar de la 11.30 vor urmări o piesă de teatru de marionete, pusă în scenă special pentru ei. Tot pentru a marca Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului, de la ora 15.00, la Consiliul Judeţean se va desfăşura masa rotundă cu tema „Când celorlalţi le pasă, viaţa mea nu mai este un stigmat”, la care sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, Direcţiei de Sănătate Publică, Centrulei Şcolar Incluziv, dar şi ai unor organizaţii non-guvernamentale şi asociaţii din domeniu.

54 de copii diagnosticaţi cu tulburare de spectru autist se află, în prezent, în evidenţa Centrului de Consiliere şi Asistenţă Specializată pentru Persoanele cu Tulburare de Spectru Autist şi Familiile Acestora. Dintre aceşti copii, 17 frecventează, de două ori pe săptămână centrul, beneficiind de terapie şi logopedie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !