Mii de pelerini la Maria Radna

De Dorin Ocneriu
Reactualizat la:
Mii de pelerini la Maria Radna
Primatul Bisericii Catolice din Croaţia a slujit la sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului.

Marea sărbătoare a naşterii Fecioarei Maria a fost sărbătorită cu un fast deosebit la Mănăstirea Maria Radna din Lipova. Această sărbătoare este un prilej de pelerinaj pentru catolicii din Banat, aşa că mii de credincioşi au venit la praznic. Străzile din preajma mănăstirii erau înţesate cu autoturisme şi autocare cu numere de AR, TM, CS, BH, HD, SB, SM şi din alte judeţe, dar mulţi pelerini au venit în grupuri pe jos, cu steag în frunte, intonând imnuri religioase, încă de sâmbătă seara, când a avut loc un concert de muzică sacră acompaniat de orga monumentală a mânăstirii.
Au oficiat peste 20 de preoţi şi episcopi, în frunte cu Eminenţa Sa Josip Cardinal Bozanić, Arhiepiscop şi Mitropolit de Zagreb, primatul Bisericii Romano-Catolice din Croaţia, ES Martin Roos, episcop romano-catolic de Timişoara şi ES Böcskei Lászlo, episcop romano-catolic de Oradea.
„Mulţumim Eminenţei Sale pentru vizita făcută la cea mai importantă mânăstire catolică din România şi prin asta demonstrăm unitatea catolicilor de pretutindeni”, a spus ES Martin Roos la încheierea serviciului religios de marţi.
„Am cunoscut de multă vreme importanţa religioasă şi culturală a acestui vestit lăcaş de rugăciune al minoriţilor şi mă bucur foarte mult că am fost invitat să-l vizitez şi să slujesc, chiar la marea sărbătoare a naşterii Fecioarei Maria, ocrotitoarea neamului omenesc” , a declarat Eminenţa Sa cardinalul Josip Bozanić.

Servicii divine

Serviciile divine s-au derulat duminică, luni şi marţi, incluzând Sfânta Liturghie şi Sf. Rozariu în 5 limbi, procesiune Calea Crucii, nopţi de rugăciune, spovedanie şi adoraţie euharistică.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !