Ministrul Agriculturii, în vizită la GAL MVC

De Adriana Barbu
2Comentarii
Ministrul Agriculturii, în vizită la GAL MVC
Vizită de rang înalt în judeţul Arad, dar şi la Grupul de Acțiune Locală Microregiunea Văilor Crișurilor Alb și Negru ( GAL MVC).

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a vizitat, în week-end, în cadrul caravanei de prezentare a noului Program Naţional de Dezvoltare Rurală, PNDR 2014-2020 (caravană a debutat în judeţul Arad), şi sediul Grupului de Acțiune Locală Microregiunea Văilor Crișurilor Alb și Negru ( GAL MVC). Două dintre localităţile aflate pe lista ministrului şi vizitate de oficial sunt situate pe teritoriul GAL MVC: Seleuş şi Socodor, în cadrul vizitei Daniel Constantin vizitând fabrica de lapte din Socodor, o gospodărie din Seleuş si alte obiective finanţate prin PNDR.
Cu ocazia popasului la Socodor, înaltul oficial s-a oprit inclusiv la sediul GAL-ului MVC, arătându-se încântat de activitatea întreprinsă de GAL în perioada 2007-2014. Oficialul a discutat cu angajaţii grupului de acţiune despre perspectivele 2014-2020, precizând la final: „Vă felicit pentru munca depusă şi vă urez la cât mai multe proiecte”. George Turtoi, ministru secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, s-a arătat, la rându-i, încântat să fie prezent la sediul unuia dintre pionierii GAL-urilor. „Ne bucurăm de această vizită şi contăm pe mai departe pe buna colaborare cu instituţiile implicate în programul naţional de dezvoltare rurală (PNDR). Sper ca GAL-ul nostru să facă o figură la fel de bună şi pe viitoarea programare, aşa cum a făcut şi în perioada 2007-2014, atunci când a fost unul dintre primele GAL-uri din ţară la capitolul rezultate”, a punctat Ioan Jura, preşedintele GAL MVC.

Peste 400 de persoane au participat la întrevederile avute de fermierii din zonă cu staff-ul ministerial şi au profitat de ocazie pentru a discuta cu ministrul chestiuni tehnice legate de noile măsuri care vor fi lansate pe 8 iulie 2015, despre sesiunile de proiecte active, lansate pe 25 martie, dar şi despre alte noutăţi pe care perioada de programare 2014-2020 le aduce.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor