Modernizări de milioane la Compania de Apă

De Diana Dutu
5Comentarii
Modernizări de milioane la Compania de Apă
© Transformările se vor vedea mai mult în interior şi mai puţin în exterior Foto: DIANA DUŢU
Podul uneia dintre clădiri va fi transformat în mansardă, iar în magazie se vor amenaja o sală de mese şi arhivă.

Compania de Apă Arad este dispusă să cheltuiască 1,8 milioane de lei pentru a amenaja o sală de mese şi o arhivă în podul uneia din clădirile care compun sediul său. Practic, societatea vrea să transforme în mansardă podul existent în corpul de clădire C3 (corp administrativ în regim de înălţime P+2) şi a deschis procedura licitaţiei publice pentru a găsi o firmă care să se ocupe de execuţia lucrărilor.

Propuneri

Potrivit caietului de sarcini, pentru amenajarea mansardei se propun: *realizarea de compartimentări uşoare cu pereţi din ghips carton pe schelet metalic; *desfiinţarea planşeului existent de peste etajul II pe porţiunea afectată de traseul scării; *realizarea unei scări pe structura metalică care va porni de pe podestul existent de la etajul II; *termoizolarea spaţiului podului existent în vederea transformării spaţiului în mansardă; *realizarea de finisaje în cadrul mansardei.

În final, mansarda va avea şase birouri (cu suprafeţe cuprinse între 14,5 şi 32 de metri pătraţi), un oficiu, o chicinetă, o sală de mese (25,6 mp), arhivă (22 mp), sală de şedinţe (39 mp), două grupuri sanitare, o baie şi trei holuri. În total, o suprafaţă de 314,32 de metri pătraţi.

Modernizare C3

Proiectul Campaniei de Apă vizează, de asemenea, modernizarea Corpului C3. Adică: *înlocuirea pardoselilor de pe holuri parter, etaj I şi II din pardoseală PVC cu pardoseală de gresie, inclusiv scările de acces; *înlocuirea balustradei şi a mânei curente la scările de acces de la parter până la etajul II; *înfiinţarea unui tavan fals casetat pe holuri (parter, etaj I şi II), *înlocuirea corpurilor de iluminat din birouri şi holuri; *înlocuirea unor instalaţii sanitare (chiuvete) în birouri; *reabilitarea grupurilor sanitare de la etajul I; *zugrăveli cu vopsele lavabile de interior la toate nivelurile; *înlocuirea jaluzelelor existente de la ferestre cu altele noi la toate

nivelurile; înfiinţarea unei instalaţii electrice pentru instalaţiile de aer condiţionat existente şi pentru instalaţiile de aer condiţionat din mansarda propusă.

Remodelare C4

Între planurile Companiei de Apă se regăseşte şi remodelarea corpului C4 în vederea transformării magaziei existente în sală de mese şi arhivă. Imobilul are deja în componenţă trei spaţii care au destinaţia de arhivă.

Pentru remodelarea magaziei se propun următoarele: *realizarea de compartimentări uşoare cu pereţi din ghips carton pe schelet metalic în vederea realizării unor spaţii funcţionale; *termoizolarea cotei 0,00 a clădirii; *înfiinţarea unui tavan fals şi termoizolarea tavanelor propuse; *mărirea golurilor de fereastră existente şi înfiinţarea de goluri de fereastră şi uşi noi; *realizarea de instalaţii şi finisaje.

În final, clădirea va cuprinde o sală de mese de 50 de metri pătraţi, un hol două grupuri sanitare şi trei spaţii pentru arhivă (de 12, 20 şi 26 metri pătraţi).

Cifre

Toate lucrările trebuie să fie executate în maximum şapte luni calendaristice. Suma maximă disponibilă pentru execuţia lucrărilor este de 1.472.104,90 lei+TVA, după cum urmează: *cheltuieli pentru investiţia de bază – 1.319.809,00 lei+TVA; *organizare de şantier – 20.315,00+TVA lei; *Diverse şi Neprevăzute – 131.980,90+TVA lei. Firmele interesate de achiziţia lucrărilor îşi pot depune ofertele până la 23 februarie. Câştigătorul licitaţiei va fi ofertantul care propune preţul cel mai scăzut.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor