Moment de respiro la CET, prin amanare

De Simona Butaru
Moment de respiro la CET, prin amanare
Amânare în unul din procesele în care SNLO solicită CET Arad să îşi achite din datorii.

ARAD. Poveste fără sfârșit, cel puțin deocamdată, în procesul în care CET Arad este chemat să își achite din datoriile către Complexul Energetic Oltenia (fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia). De această dată, facem referire la procesul în care CEO solicită în instanță achitarea penalităților calculate pentru datoriile acumulate de către CET Arad prin neplata cărbunelui cumpărat (și folosit deja) de către centrala arădeană.
„Complexul Energetic Oltenia a chemat în judecată CET Arad. Solicită instanţei ca prin hotărârea pe care o va pronunţa să oblige pârâta la plata sumei de 1.064.091,64 lei, reprezentând penalităţi de întârziere calculate pentru neplata la scadenţă a facturilor fiscale reprezentând contravaloarea lignitului energetic furnizat pârâtei în anul 2013”, ne informează Diana Dărăban, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad.
Dosarul a fost înregistrat în 5 iunie 2014. Primul termen a fost 15 septembrie, când s-a decis amânarea pentru data de 13 octombrie. Acum, CET s-a ales tot cu un „respiro”, judecarea cauzei fiind amânată „pentru a se timbra cererea de chemare în garanţie de către pârâtă”, potrivit datelor publicate pe portalul instanţelor de judecată din România.
Procesul are ca părţi Societatea Complexul Energetic Oltenia SA, în calitate de reclamant, CET Arad – în calitate de pârât, iar SC CET Hidrocarburi este chemat în garanţie. Cert este că una dintre centrale – cea de la marginea oraşului, se pare, nu şi-a plătit datoriile la Complexul energetic din Craiova deoarece cealaltă centrală – cea de la Polivalentă – nu a plătit pentru agentul termic furnizat consumatorilor. Din această cauză, aşa cum vă informam în urmă cu nici o săptămână, şi cele două centrale arădene se judecă între ele.

„Bătaie” între cele două centrale

În data de 7 octombrie 2014 a fost înregistrat, la Tribunalul Arad, un dosar care le are ca părţi în proces pe CET Arad SA – în calitate de creditor şi pe CET Hidrocarburi SA – în calitate de debitor. Concret, CET Arad a solicitat emiterea ordonanţei de plată împotriva CET Hidrocarburi. Este vorba despre o sumă de 61.444.499,42 lei (!), reprezentând contravaloarea energiei termice livrate în perioada februarie 2013 – mai 2014.
În acest proces nu s-a stabilit încă primul termen de judecată.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !