Nădlacul, „inundat” de vin și țuică

De Diana Dutu
Nădlacul, „inundat” de vin și țuică
În acest weekend, în organizarea Asociației Grădinarilor din Nădlac, au avut loc degustări de vin şi ţuică.

Asociația Grădinarilor din Nădlac a organizat, în acest weekend, o degustare de vinuri nădlăcane şi ţuică de Nădlac. Invitatul special din acest an a fost Crama Carastelec din județul Sălaj. Atât la vin, cât şi la ţuică, comisia de degustare a fost formată din experţi din Ungaria şi clubul degustătorilor neautorizaţi din Arad. După ce a degustat 28 de vinuri şi 19 feluri de ţuică, juriul a decis câştigătorii.

Câştigătorii

Vinuri albe: locul I – Zetocha Andrei, II – Liczincias Stefan, III – Bulzan Ioan; vinuri rose: locul I – Obsusta Stefan, II – Sinka Pavel, III – Sinkovicz Stefan; vin roşu: I – Gros Alexandru, II – Roszkos Ioan, III – Leginsky Samuil; ţuică prună 2015: locul I- Cervenak Karol, II – Ciceac Vasile, III – Breznicki Pavel; ţuică prună veche: locul I – Gyebnar Robert, II – Gross Alexandru, III – Somrak Dusan; ţuică din alte fructe: locul I – Janecsko Pavel, II – Kiraly Geza, III – Maria Szavelyev Ferencne.

Activităţi cultural-educative

Ca întotdeauna, degustarea de la Nădlac a fost precedată de activități cultural-educative. De data aceasta, a fost vorba de o expoziţie cu desene realizate de copii, sub coordonarea prof. Maria Stefanko.

A urmat o activitate educativă privind comportamentul tinerilor într-un local. Ne oferă detalii prof. Ioli Luncan: „Activitatea pe care am gândit-o cu ocazia degustării de vin este realizarea, cu ajutorul elevilor liceului, a unui mini-restaurant în cadrul căruia se serveşte mâncare corespunzătoare degustării de vin. Dar, mai mult decât atât, am avut în vedere crearea unei atmosfere de veselie şi dans, o atmosferă care să conducă pe toată lumea spre o degustare plăcută de vin. Am încercat să punem în evidenţă creativitatea copiilor, să realizăm o echipă corespunzătoare şi un design potrivit şi, la final de activitate, să realizăm un exercițiu de degustare. Am fost atenți ca meniurile servite să fie corespunzător structurate, în așa manieră încât să fie potrivite pentru un vin de calitate. Am trecut toate etapele de degustare astfel încât tinerii au putut îmbina utilul cu plăcutul în ideea unei atmosfere plăcute de local, dar şi a unui exercițiu de degustare” – a spus prof. Ioli Luncan, coordonatoarea acestui mini proiect.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase