Nefericiţii excluşi de lege

De Diana Dutu
2Comentarii
Bani mai mulţi doar pentru unii...
Bani mai mulţi doar pentru unii...
Personalul medical din afara sistemului public de sănătate nu beneficiază de mărirea lefurilor cu 25%.

Vestea a sunat foarte bine: salarii mai mari cu 25% pentru personalul medical. Dar nu toţi cei care lucrează în sistemul sanitar se numără printre beneficiari. Printre excepţii se numără personalul medical din cabinetele medicilor de familie, din cabinetele stomatologice, dar şi din ambulator – toţi aceşti furnizori de servicii medicale fiind consideraţi privaţi. La fel, personalul medical din spitalele private va fi văduvit de majorări salariale. Pentru că reglementările legale care prevăd mărirea lefurilor vizează doar personalul din sistemul public sanitar, adică: toate categoriile de personal din unităţile sanitare publice cu şi fără paturi, centrele de diagnostic şi tratament, centrele medicale, centrele de sănătate, centrele de sănătate multifuncţionale, unităţile specializate de urgenţă şi transport sanitar publice, inclusiv unităţile sanitare aflate în subordinea sau coordonarea ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie, personalul din cabinetele medicale şi de medicină dentară de unitate ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, precum şi ale Serviciului Român de Informaţii, personalul din reţeaua de medicină şcolară şi universitară, preşcolară şi antepreşcolară, asistenţa medicală comunitară, precum şi din alte unităţi sanitare şi medico-sociale publice, inclusiv personalul din unităţile aflate în subordinea sau coordonarea Ministerului Sănătăţii, finanţate integral de la bugetul de stat şi din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat.

Desigur, majorările salariale se pot aplica şi în afara unităţilor amintite mai sus, dar asta numai prin decizia… patronilor.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor