Noua Republica cere rapoarte alesilor

De Simion Todoca
Reactualizat la:
Noua Republica cere rapoarte alesilor
ARAD. Corneliu Berar, membru al preşedinţiei Partidului Noua Republică, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că toţi parlamentarii ar trebui să prezinte, odată la şase luni, un raport detailat privind activiatea desfăşurată, din care să rezulte câţi bani au cheltuit alegătorii cu ei şi cu ce se aleg de pe urma acestei „investiţii”. Fiind de pe Valea Mureşului, Berar vrea să primească răspunsuri în acest sens de la deputatul Dorel Căprar.

„În campanie, dl. Căprar a promis un milion de locuri de muncă pentru Valea Mureşului.Nu 125.000 de locuri de muncă pe an, cum ar fi calculul, dar măcar 125, tot ar fi ceva”, spune Berar.

Bătaie de joc la nivel înalt

Preşedintele filialei, Ion Stan, a prezentat, în detaliu, modul în care Ministerul educaţiei a „reuşit” să-şi bată joc de 51 de proiecte POSDRU, fixând pentru depunerea dosarelor un termen de…două zile! „Marţi, 23 iulie 2013, Ministerul Educaţiei a dat 46 de anunţuri în care făcea cunoscut că se caută parteneri în vederea selectării lor, pentru depunerea de dosare pentru proiecte finanţate din fonduri structurale nerambursabile(POSDRU).Dosarele trebuiau depuse până joi, 25 iulie, în intervalul 9,00-16,00. Cu alte cuvinte, doar în două zile trebuia să-ţi faci dosarul complet pentru a putea participa la selecţie şi toate acestea în plin sezon de vacanţă.

Miercuri, 24 iulie, surpriză : Ministerul Educaţiei mai dă cinci anunţuri, pentru alte proiecte, cu, bine-nţeles, tot două zile de graţie pentru depunerea dosarelor.

Interpelat pe această temă, ministrul secretar de stat Mihnea Costoiu a dat un răspuns halucinant : „Nu ştiu să vă dau un răspuns. Îmi cer scuze, sunt foarte sincer şi foarte direct. Nu am un element, dar discuţia a fost tehnică şi nu altă decizie şi colegii mi-au explicat că era un dead-line foarte scurt între momentul în care s-au făcut centralizările în ţară şi momentul în care trebuia depuse proiectele. Din acest motiv, repet, am cerut prelungirea proiectelor la nivelul autorităţii de management şi pentru că am obţinut acest lucru, mi se pare normal să decidem, la nivelul miniştrilor, pentru că această decizie de timp, de metodologie, nu a fost luată la nivelul nostru, ci la un alt nivel”. Nu ştim la care nivel se iau deciziile în Ministerul Educaţiei, dar ne putem da seama de nivelul intelectual şi moral al înaltului demnitar. Joi, 25 iulie, conştienţi de gafele făcute, oamenii aceluiaşi minister anunţă că se prelungeşte termenul de depunere a dosarelor, până luni, 05 august 2013, ora 16,00, dar cine face parte din comisia de evaluare a dosarelor, care sunt criteriile de selecţie şi când se vor publica rezultatele încă nu se ştie. Telenovela proiectelor POSDRU continuă. Aşteptăm cu nerăbdare măcar o demisie” a încheiat Ion Stan.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !