Noutăţi legislative de la APIA

De Diana Dutu
Noutăţi legislative de la APIA
Noutăţi legislative de la APIA
APIA informează că utilizatorii terenurilor din categoria de folosință pășuni/fânețe vor putea depune cererea unică de plată pentru terenurile în cauză fără a fi obligați să dețină și animale pentru pășunarea acelor suprafețe de teren, cu obligația de a dovedi activitatea agricolă minimă de cosit cel puțin o dată pe an, prin valorificarea/depozitarea fânului rezultat.

Este vorba de o prevedere legală de ultimă oră care a fost adusă prin OUG 15/2015. Recenta ordonanţă de urgenţă a guvernului modifică OUG 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente, modifică și completează Legea fondului funciar nr. 18/1991, precum și OUG 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăți care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020, modifică Legea 36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură.
Practic, OUG 15/2015 modifică termenele de depunere a cererilor unice de plată, în concordanță cu prevederile regulamentelor europene, stabilește condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească fermierii, inclusiv formele asociative ale fermierilor, utilizatorii de pășuni și fânețe, și clarifică modalitatea prin care se dovedește calitatea de fermier activ de către fermierii care nu au mai depus cereri de plată la APIA în anii precedenți.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !