O singura oferta pentru Aeroportul Arad

De Alin Gherasim
2Comentarii
O singura oferta pentru Aeroportul Arad
 Licitaţia de două milioane de euro organizată de Aeroportul Arad a stârnit interesul unei singure firme. 

ARAD. Marea modernizare a Aeroportul Arad mai aşteaptă puţin. Deşi toată lumea susţinea că se doreşte demararea lucrărilor într-un timp cât mai scurt, pentru moment pasul se bate tot pe loc. În luna martie a acestui an cei de la aerogară au reluat licitaţia, după ce o firmă din Sânpetrul German a depus o contestaţie la prima licitaţie. „Încercăm să mai câştigăm puţin timp. De aceea organizăm o nouă licitaţie decât să aşteptăm soluţiile la contestaţie”, anunţa la momentul respectiv Dan Bălăcel, directorul Aeroportului Arad.

Au trecut două luni de atunci, însă situaţia este în continuare incertă. La noua licitaţie a fost depusă o singură ofertă, aşa că bătaia pe preţuri pică din start. În condiţiile în care participă o singură firmă, nu se mai poate vorbi de concurenţă, aşa că preţul nu va putea scădea foarte mult. „În momentul de faţă se evaluează oferta primită. Ţinând cont de faptul că este singura, verificăm dacă oferta primită întruneşte toate criteriile specificate în caietul de sarcini. Dacă aceste criterii vor fi îndeplinite, licitaţia va fi validată”, a anunţat acum Bălăcel. Însă toată această aşteptare înseamnă foarte mult timp pierdut.

Revenind la luna martie, în momentul respectiv, directorul aeroportului era foarte grăbit în ceea ce priveşte termenele. „Dacă nu vor mai exista contestaţii, contractul ar putea fi semnat până la sfârşitul acestei luni (n.r. luna martie). Apoi, în aprilie sau mai, lucrările ar putea demara deja”, anunţa Bălăcel în luna martie. Cu tot optimismul emanat de directorul aeroportului, situaţia este staţionară şi în prezent. În cel mai bun caz, dacă oferta primită va fi aprobată, iar contractul va fi semnat, lucrările ar putea demara de abia prin luna iunie. Asta în cel mai bun caz. Însă nu se ştie, deocamdată, niciun termen, nu s-a luat nicio decizie şi se aşteaptă… nu se ştie ce. Cel puţin la nivel oficial. Cert este că modernizarea aeroportului era o condiţie imperativă pentru ca o companie aeriană să îşi mute baza în oraşul nostru. Pentru moment, această mutare este doar o utopie.

Schimbarea

Lucrările ce vor fi realizate la Aeroportul Arad se referă la recompartimentarea terminalului cargo şi transformarea acestuia în terminal de pasageri. Astfel, actualul terminal de pasageri ar putea rămâne doar pentru plecări, iar viitorul terminal va fi pentru sosiri. Însă, deşi lucrarea a fost anunţată cu surle şi trâmbiţe încă de anul trecut, pentru moment suntem la stadiu zero, la o evaluare de ofertă.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor