Oferă detergent în locul uleiului ars de gospodine

De Valentin Goran
10Comentarii
Oferă detergent în locul uleiului ars de gospodine
© Uleiul va fi colectat FOTO: V.G.​
ULAL Arad a dat startul campaniei pentru colectarea uleiului alimentar uzat, în cadrul Asociațiilor de Proprietari din municipiu.

Preponderent, cele mai multe familii arădene din municipiu locuiesc la bloc. Pe acest considerent, v-ați întrebat vreodată ce fac arădenii cu uleiul alimentar ars? Cel mai probabil acesta ajunge fie în chiuvetă, fie în toaletă, iar mai apoi în canalizare. Uniunea Locală a Asociațiilor Locative Arad trage un semnal de alarmă în ceea ce privește efectele nocive ale uleiului alimentar uzat și aruncat. Totul, pornind de la un studiu realizat de Comisia Europeană, potrivit căruia uleiurile alimentare uzate reprezintă 12% din poluanții prezenți în apă și sol. Cu numai un litru de ulei uzat se poluează până la un milion de litri de apă, iar uleiul aruncat pe sol conduce la degradarea fertilității acestuia pentru o perioadă de cinci ani, se arată în studiul Comisiei Europene.

25 litri ulei vs. 10 litri detergent

Pentru protecția mediului înconjurător, ULAL Arad, în colaborare cu firma de colectare autorizată de Agenția Națională pentru Protecția Mediului, propune arădenilor o campanie de colectare a uleiului alimentar uzat în cadrul asociațiilor de proprietari. În schimbul a 25 litri de ulei alimentar uzat colectat, asociațiile vor primi 10 litri de detergent universal care se va putea folosi în întreținerea curățeniei pe spațiile comune. Atât recipientele de colectare, cât și detergentul se vor distribui pe bază de semnătura reprezențantilor asociațiilor de proprietari, la sediul U.L.A.L. din Arad, str. Ştefan Cicio Pop, nr.7. „Printre efectele nocive ale uleiului alimentar uzat aruncat la chiuvetă se află și corodarea și înfundarea instalațiilor de canalizare, fenomene care generează cheltuieli substanțiale în cadrul asociațiilor de proprietari atât prin desfundarea repetată a instalațiilor, cât și prin înlocuirea înainte de termen a acestora”, a declarat Dorina Lupșe, președintele ULAL Arad.

Taguri: , , , , ,


10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor