Ore de asteptare pentru un colet postal!

De Diana Dutu
21Comentarii
Ore de asteptare pentru un colet postal!
Înarmaţi cu multă răbdare şi cu nervi de oţel, arădenii au stat ore întregi la coadă, la Poştă.

ARAD. Cozi ca pe vremuri, miercuri, la Oficiul Judeţean de Poştă Arad. Ce s-a dat? Nimic ce nu găsim prin alte părţi. Oamenii s-au adunat pentru a-şi ridica pachetele poştale venite din străinătate, din afara Europei. Or fi chiar atât de multe pachete încât să se formeze cozi pentru ridicarea lor? Nu neapărat. Problema e că predarea coletelor către destinatari se face doar miercurea şi vinerea, între orele 10.00-15.00. Aşadar, cinci ore pe zi, două zile pe săptămână.

Bătaie de joc

Aproximativ 50 de persoane se aflau, miercuri, în jurul orelor prânzului, în faţa şi înăuntrul oficiului poştal de la gară. Iar dimineaţă, după cum ne-au declarat cei care stăteau la coadă, aglomeraţia a fost şi mai mare. Şi nervii oamenilor, pe măsură.

„Este anormal să se întâmple aşa ceva: să stai la coadă ca să ridici coletul! Dacă au văzut că e atâta lume, de ce lucrează doar la un singur ghişeu? Nu mai puteau deschide încă unul, să meargă treaba mai repede? Dar se pare că pe funcţionari nu-i interesează deloc clienţii. Sunt nişte indolenţi! Ca să nu mai spun că atunci când au văzut ca facem poze, o persoană care asigura paza ne-a cerut să ne oprim din fotografiat şi a solicitat întăriri. A apărut rapid o maşină şi trei angajaţi ai firmei de ordine ne-au privit ca pe cei mai periculoşi oameni de pe planetă!” – povesteşte o arădeancă ce stătea la rând la poştă.

Dezgustată de situaţie, femeia a plecat de acolo fără să-şi ridice coletul. Dar asta nu pare a fi cea mai bună decizie. Pentru că ea va trebui să achite o „taxă de magazinaj” pentru fiecare zi lucrătoare. Şi degeaba va veni după pachet în proxima zi lucrătoare, căci nu va putea să-l ridice pentru că… programul e doar miercuri şi vineri!

Explicaţii, nu soluţii

Cum e posibil ca, în ziua de azi, să stai ore întregi la coadă pentru a intra în posesia unui colet ce ţi-a fost expediat? Am încercat să aflăm răspunsul de la şeful Oficiului Judeţean de Poştă Arad, Dan Ţoldan. El ne-a asigurat că ceea ce se întâmplă, zilele acestea, la poştă sunt nişte… excepţii. „Doar în perioada sărbătorilor sunt cozi. La Crăciun şi la Paşti. Atunci se primesc mai multe colete din China, SUA, Israel şi Canada – în principal. În rest, nu sunt cozi” – susţine Dan Ţoldan.

Întrebat de ce nu a fost prelungit programul de lucru pe acest segment de activitate, în condiţiile în care se aşteptau mai mulţi clienţi, şeful Oficiului Judeţean de Poştă a precizat că „programul de predare-primire a coletelor este stabilit împreună cu cei de la vamă, pentru că Poşta nu poate să dea singură aceste colete, e nevoie de asistenţă vamală”. Deşi a admis că orarul ar trebui stabilit „în funcţie de trafic” şi – se ştia – traficul e în creştere în această perioadă, Dan Ţoldan spune că programul nu a putut fi modificat pentru că cei de la vamă au personal insuficient. „Salariaţii noştri, ai Poştei, sunt aici de la ora 8.00 până la 18.00-19.00. Dar cei de la vamă nu au personal suplimentar. Practic, în acest moment nu există o soluţie pentru eliminarea cozilor” – spune şeful Oficiului Judeţean de Poştă Arad.

Impotenţă

Dintre arădenii care au stat la coadă, miercuri la poştă, unul a sesizat şi Protecţia Consumatorului. „Am primit un telefon din partea unui domn foarte supărat. A reclamat că e lume multă şi organizarea proastă, că e nevoit să piardă o zi de muncă pentru a ridica un colet. Din păcate, din punct de vedere legal, noi nu putem interveni în astfel de situaţii. I-am recomandat persoanei respective să facă o plângere la conducerea poştei” – spune Gheorghe Iancu, director al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Arad.21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor