Parastas pentru Valentin Costea

De Diana Dutu
2Comentarii
Parastas pentru Valentin Costea
Cei care doresc să-i fie alături familiei îndoliate sunt aşteptaţi la slujba de sâmbătă, de la Catedrala nouă. Diana Mariş Costea vorbeşte despre cele 40 de zile care au trecut de la decesul soţului său.

ARAD. Sâmbătă, 25 aprilie, începând de la ora 13.00, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” de la Podgoria, va fi oficiat parastasul de 40 de zile pentru Valentin Costea. La slujbă vor participa ÎPS Timotei Seviciu, arhiepiscopul Aradului, şi PS Lucian Mic, episcopul Caransebeşului – unchiul lui Vale.
Pomenirea la 40 de zile (şase săptămâni) se face în amintirea Înălţării la cer a Domnului, care a avut loc la 40 de zile dupa Înviere, „pentru ca tot aşa să se înalţe şi sufletul răposatului la cer”. Potrivit credinţei ortodoxe, parastasul nu e doar o formalitate comemorativă, e o cale de a atrage mila lui Dumnezeu pentru iertarea păcatelor celui adormit. Slujba parastasului este o faptă a milei creştine deoarece răposatul, din momentul morţii, nu mai poate face nimic pentru el. Singura lui nădejde rămâne la cei pe care i-a lăsat pe pământ, care pot fi mijlocitorii lui către Dumnezeu.

Durerea e încă vie

„Nu îmi vine să cred ce repede trece timpul! Este o perioadă foarte grea pentru mine – ne-a mărturisit prezentatoarea TV, Diana Mariş-Costea, văduva lui Vale. Am ales să port doliul inclusiv la Jurnal, timp de 40 de zile, nu pentru că aşa cere tradiţia, ci pentru că aşa am simţit. Pentru mine, perioada aceasta înseamnă o mai mare apropiere de familie şi încercarea de a înţelege că viaţa ne supune la tot felul de încercări. Slujba specială, care va marca sâmbătă trecerea celor 40 de zile, nu o întâmpin cu resemnare. Durerea pierderii soţului, care mi-a fost şi cel mai bun prieten, timp de 16 ani, e încă vie. Mă voi bucura însă să îi revăd pe prietenii noştri cu care am împărtăşit foarte multe momente minunate şi care cu siguranţă vor fi acolo.”
Aşadar, cei care doresc să îi fie aproape familiei îndoliate, sunt aşteptaţi, sâmbătă, la Catedrala de la Podgoria, începând cu ora 13.00.

Remember

Reamintim, Valentin Costea a murit la 18 martie 2015, la Spitalul Judeţean din Timişoara. Pe 5 martie, el a fost atacat şi bătut cu bestialitate de către unul dintre angajaţii săi, la atelierul de tuning pe care îl deţinea în Parcul Industrial UTA. A fost găsit inconştient într-o baltă de sânge şi transportat la spital. Mai întâi la Arad, apoi la Timişoara, unde a şi fost operat pe creier. După trei zile, a intrat în moarte cerebrală, iar după alte zece zile, inima lui s-a oprit. Vale avea 35 de ani.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor