Părinţi, primiţi bani dacă duceţi copilul la „grădi”

De Alin Gherasim
Părinţi, primiţi bani dacă duceţi copilul la „grădi”
Prefectura Arad anunţă implementarea programului „Fiecare Copil la Grădiniţă”, părinţii urmând să primească bani de la stat.

După ce Guvernul a votat Legea Fiecare Copil la Grădiniţă, Prefectura a convocat o şedinţă la care au participat toate părţile implicate în acest demers. Ce trebuie să ştie părinţii? Dacă duceţi copiii la grădiniţă, statul vă dă bani. Potrivit legii, părinţii fiecărui copil care merge la grădiniţă vor primi câte un tichet în valoare de 50 de lei în fiecare lună. „Tichetele sociale vor putea fi utilizate numai pentru achiziționarea de produse alimentare, de igienă, de îmbrăcămite și/sau rechizite. Legea privind încurajarea copiilor să urmeze învățământul preșcolar promovează prezența la grădiniță a copiilor între 3 și 6 ani, prin acordarea unui stimulent financiar sub forma unui tichet social de 50 de lei lunar. Stimulentul se acordă familiilor cu mai puțin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie”, spune legea.

„Este foarte important ca preșcolarul să meargă la grădiniță, să fie integrat încă de la această vârstă fragedă într-un alt grup decât familia, unde să deprindă aptitudini ce îi vor fi de folos mai târziu, în școală, dar și în societate. Instituția Prefectului susține implementarea acestui program și ne vom oferi suportul pentru orice problemă legată de aplicarea lui”, a anunţat prefectul Cosmin Pribac.

„Este un program benefic, ce va reduce absenteismul în rândul copiilor de vârsta grădiniței proveniți din familii nevoiașe, oferindu-le și acestora posibilitatea de a avea acces la procesul educativ din ciclul preșcolar”, a punctat şi Claudius Mladin, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

Totuşi, trebuie subliniat faptul că legea impune anumite condiţii pentru ca părinţii să primească acest ajutor. Pe lângă valoarea venitului lunar pe membru de familie, mai trebuie îndeplinită o condiţie: copiii trebuie să fie prezenţi la grădiniţă cel puţin jumătate din zilele unui an şcolar.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !