Parlamentarii, fără maşini

De Simion Todoca
Parlamentarii, fără maşini
Deputaţii şi senatorii nu vor mai avea dreptul la autoturisme de la Parlament, ci vor primi bani pentru deplasările în colegii.

Parlamentul a adoptat, marţi, modificarea Statutului deputaţilor şi senatorilor în sensul ca parlamentarii să nu mai beneficieze de autoturisme în colegiile şi circumscripţiile electorale, iar, în schimb, să primească o sumă forfetară de 1.400 lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport.

Parlamentarii arădeni au votat pentru modificare, susţinând că maşinile respective erau mai mult o „belea”, fiind foarte vechi şi că nimeni nu le deconta cheltuielile legate de întreţinere şi reparaţii.

De fapt, unii dintre ei au refuzat din start maşinile de serviciu, pe care trebuia să le preia de la foştii parlamentari care şi-au terminat mandatele şi nu au mai intrat în Parlament. Cei care au primit, iniţial, maşini, le-au predat deîndată ce au avut ocazia să opteze pentru păstrarea lor sau primirea unei sume de 1.000 lei lunar pentru decontarea transportului. Acum, în urma noii modificări, nu se mai poate opta, predarea maşinilor fiind obligatorie, în shimbul sumei forfetare lunare pentru transport, majorată la 1.400 lei. Nu înseamnă, însă, că parlamentarii nu îşi mai pot angaja şoferi, pentru că şi înainte aceştia nu erau plătiţi separat, ci din suma forfetară a fiecărui parlamentar. Nici şefii birourilor parlamentare ale aleşilor arădeni nu vor resimţi un efect negativ, deoarece nici până acum nu se puteau folosi de maşini de serviciu, din moment ce senatorii şi deputaţii nu aveau aşa ceva.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !