De 7.000 de ori, Jurnalul

De Simion Todoca
Reactualizat la:
3Comentarii
foto Calin Andra
foto Calin Andra
Ziarul „Jurnal arădean” a ajuns, astăzi, pentru a şaptemia oară în mâinile cititorilor săi.

ARAD. „Căci nu vremurile sunt sub oameni, ci oamenii sunt sub vremuri”, spune cronicarul. „Oamenii de la ziar”, adică de la Jurnal arădean, care, iată, a ajuns la numărul 7.000, au fost şi una şi alta. Au fost sub vremuri, în sensul că au trăit şi trudit în vremuri de răscruce, în zilele fierbinţi şi însângerate ale lui decembrie 1989. Au fost peste vremuri, pentru că au fost şi sunt în slujba Măriei Sale, cititorul, la un ziar care nu s-a născut pentru a servi interesele electorale ale nu ştiu cărui partid, pentru a sucomba a doua zi după alegeri, sau la câteva zile după ce va fi spălat miliardele vreunui interlop ajuns nabab. Nici la revoluţie, nici după, „oamenii ziarului” nu s-au erijat în cunoscutori a tot ce se întâmplă, nu au ridicat baricade pentru vreuna dintre multele tabere, ci, cu răbdare şi cu tact, au supus analizei cititorului toate punctele de vedere, pentru ca acesta să poată judeca singur de care parte este dreptatea.

Într-un „peisaj” invadat de fiţuici obscure care scormonesc în sufletele şi intimitatea oamenilor, nu pentru că „dezvăluirile” lor ar fi de interes public, ci pentru a scoate bani din orice, inclusiv din distrugerea unor cariere, familii sau chiar vieţi, ziarul nostru a păstrat ţinuta care i-a adus şi i-a menţinut aprecierea cititorilor.

tort

Chiar dacă, din motive obiective, ziarul s-a rebranduit şi a devenit Jurnal arădean, intrând astfel şi ca nume în marea familie Inform Media, Adevărul a rămas farul care îi păzeşte de naufragiu pe cei care navighează prin apele tulburi ale unei societăţi în veşnică tranziţie. „Ce e val, ca valul trece/de te-ndeamnă, de te cheamă/tu rămâi la toate rece”, spune Eminescu, el însuşi un mare ziarist al vremii sale. A rămâne rece, în cazul nostru, a însemnat păstrarea echidistanţei, respectarea principiului „audiatur et altera pars”, ascultarea tuturor părţilor implicate. Cu răbdare, am explicat tuturor celor care au apelat la noi că nu suntem instanţă de judecată şi că mai mult decât a supune atenţiei problemele fiecăruia nu putem face. Eventual, să insistăm ca acestea să fie supuse analizei celor în drept şi nu aruncate pe fundul vreunui sertar. Faptul că am rămas în continuare numărul unu în judeţ şi între fruntaşii pe ţară (locul doi în 2013) dovedeşte că am procedat corect şi că oamenii au apreciat aceasta. Sigur, au fost, sunt şi vor fi oameni supăraţi că nu am scris doar din punctul lor de vedere, ca să pară că ei au dreptate, deşi nu aveau. Pe de altă parte, ziarul nostru nu a rămas rece la necazurile oamenilor mai puţin favorizaţi de soartă, implicându-se în multe acţiuni umanitare. Desigur, atât cât s-a putut. Chiar dacă nu am reuşit pe cât am fi dorit, întotdeauna am încercat.

Aradon, punct de sprijin

Indiscutabil, înfiinţarea site-ului Aradon a fost un mare sprijin în consolidarea reputaţiei de mijloc de informare echidistant. Aceasta, pentru că permite replica imediată a tuturor părţilor implicate într-o situaţie de fapt. Şi, iarăşi, numărul zilnic de vizitatori ai Aradon-ului (peste 15.000 de vizitatori unici pe zi!) demonstrează că şi din acest punct de vedere am procedat bine. Pentru că am făcut ceea ce credeam că este în folosul cititorului. La fel vom face şi de aici înainte, iar, dacă se va schimba ceva, ca formă, depinde de sugestiile cititorului, de observaţiile pertinente, pe care întotdeauna le vom asculta. Inclusiv atunci când îi premiem pe cei mai norocoşi dintre cititorii noştri fideli. Le mulţumim tuturor, pentru că ştim că nu ne citesc doar în speranţa că, odată şi-odată vor câştiga, ci pentru că ne apreciază cu adevărat. Din păcate, nu putem să inserăm în acest număr festiv numele tuturor celor care au urat „La Mulţi Ani” Jurnalului arădean, aşa că vom spune doar „La Mulţi Ani, cititorule, oriunde te-ai afla”!


 7000!!!

Este cotidianul local cel mai consultat de către cititorii bibliotecii noastre. Și aceasta nu numai pentru faptul că este continuatorul – în haine noi – a principalelor cotidiene arădene („Flacăra roșie” și „Adevărul”) ci mai ales pentru calitățile lui care nu sunt puține: atrăgător din punctul de vedere al prezentării, bogat în informații și în varietatea subiectelor, preocupat să acopere realitățile locale, generos cu informațiile de utilitate publică și nu în ultimul rând, atent la fenomenul cultural local pe care se străduiește să-l promoveze cu consecvență.

Dorim viață lungă „Jurnalului arădean”!

didilescu

Florin Didilescu,

directorul Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol”

Am crescut cu ziarul!

Apariţia numărului 7000 a ziarului tuturor arădenilor, Jurnal Arădean, fostul Adevărul, îmi oferă prilejul de a rememora clipe de neuitat petrecute pe altarul sportului arădean, mediatizate cu profesionalism de copiii de ieri al regretatului Alexandru Chebeleu, actualmente veritabili piloni ai presei sportive arădene. Sunt mândru că am crescut alături de acest ziar, alături de care voi rămâne fidel tot restul vieţii. Jurnal Arădean este un brand al Aradului, de care trebuie să fim mândri.

vaduva stelian

Stelian Văduva,

fost director Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Arad

7000 de zile de informaţii

Salutăm cu deosebită consideraţie atingerea acestui număr impresionant de apariţii ale cotidianului „Jurnal arădean”. Dacă e să ne referim la cele 7.000 de numere ale acestei publicaţii, vom putea spune că, în calitate de cititori, împlinim împreună un număr de 7.000 de zile, în care informaţii şi ştiri din realitatea cotidiană ne-au fost aduse în atenţie, cu profesionalism, obiectivitate şi imparţialitate de toţi cei care, la un moment dat, şi-au lăsat în paginile acestui ziar amprenta scriptică, din perspectiva colectivului de redacţie al „Jurnalului arădean”. Ne dorim ca şi pe viitor să putem puncta multe alte aniversări în cifre rotunde.

domsa

Dr. Gheorghe Domşa, preşedinte-director Casa de Asigurări de Sănătate Arad

Trăinicia se câştigă prin valoare!

Nu este puţin lucru să rezişti de-a lungul timpului , să găseşti resurse să faci faţă concurenţei, să fii mereu primul informat, sau primul care informează şi să promovezi profesionişti.

Acum, la ceas aniversar, vă felicit pentru imparţialitatea şi profesionalismul pe care l-aţi adus în peisajul mass-media locală. Mulţumim pentru faptul că între instituţia noastră şi dumneavoastră a fost întotdeauna o colaborare la cele mai înalte cote de transparenţă şi respect reciproc. Vă dorim mult succes în demersul către o presă independentă şi liberă de orice interese şi urăm întregului colectiv redacţional reuşite, iar cititorilor să aibă încredere în Media arădeană şi în Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad.

Felicit echipa redacţională şi o încurajez să aibă răbdare cu locuitorii Aradului, să se exprime fără părtinire, să ne prezinte situaţiile deosebite pentru ca, la fel ca şi şcoala, să-şi îndeplinească şi presa rolul esenţial în educaţia populaţiei.

Doresc ziarului viaţă cât mai lungă şi jurnalişti competenţi!

Vă felicit pentru tot ceea ce aţi făcut în aceşti ani şi în cele 7000 de apariţii! La mulţi ani!

claudiu_mladin

Inspector şcolar general, Prof. Claudius Lucian Mladin

La mulți ani, „Jurnal arădean”!

Acum, la ceas aniversar, se cuvine să-i adresăm celui mai longeviv cotidian arădean, un sincer La mulţi ani! Urările noastre de bine se îndreaptă, în primul rând, spre redactorii ziarului şi spre personalul tehnic care au făcut din acesta, preţ de un sfert de veac, un purtător şi un formator de opinie pentru arădeni.

Pentru muzeu, ziarul a acţionat, în majoritatea cazurilor, ca un autentic partener în informarea arădenilor asupra trecutului acestor locuri, fie prin prisma unor articole de popularizare a istoriei locale, redactate de arheologii, istoricii şi etnologii muzeului, fie prin documentare, reportaje şi ştiri oferite cititorilor prin intermediul condeiului redactorilor ziarului.

Odată cu apariţia „Jurnalului arădean” şi a site-ului „aradon.ro”, fluxul informaţional legat de muzeu a câştigat în acurateţe şi celeritate. „Jurnalul arădean” este, astăzi, pentru noi, una din principalele platforme informaţionale prin care ajungem la public, corect şi în timp scurt.

Pe de altă parte, ţin să mulţumesc, şi pe această cale, ziarului pentru atitudinea echilibrată.

În cele din urmă, cred că, ceea ce ne-a unit şi ne uneşte în continuare este ataşamentul faţă de adevăr, faţă de aceste locuri, faţă de arădeni. Fie ca şi în următorul sfert de veac, măcar, să ne regăsim pe aceleaşi coordonate.

Peter Hugel

Peter Hügel, directorul Complexului Muzeal Arad

Dedicaţi cititorilor!

Jurnalul Arădean reprezintă un reper în publicistica arădeană. Pentru mai multe generaţii deja, Adevărul de Arad şi mai târziu Jurnalul Arădean şi Aradon reprezintă un mijloc esenţial de informare, este una dintre instituţiile care le permite să ia pulsul evenimentelor din comunitatea în care trăiesc. Vă felicit pentru munca depusă şi rolul pe care îl jucaţi în viaţa culturală, politică, sportivă a Aradului. Vă doresc în continuare succes, să rămâneţi o publicaţie echidistantă, dedicată publicului cititor.

Dorel Caprar

Dorel Căprar,deputat, preşedinte PSD Arad

Felicitări întregii echipe!

Felicitări „Jurnal Arădean” pentru cele 7.000 de ediții pe care le-ați realizat! O asemenea longevitate este o adevărată performanță pentru întreaga presă românească postedembristă, nu doar pentru presa scrisă locală. Felicitări întregii echipe și mult succes pe mai departe!

falca

Gheorghe Falcă

Primarul Municipiului Arad

Stimaţi ziarişti ai „Jurnalului arădean”,

Partidul Noua Republică vă felicită pentru îndeplinirea cu brio a misiunii de a informa cititorul , cu acurateţe şi profesionalism, cu imparţialitate şi ataşament faţă de Adevăr. Cu ocazia „împlinirii” a 7.000 de apariţii, vă urăm viaţă lungă şi plină de satisfacţia datoriei împlinite şi avem convingerea că veţi fi în continuare un ziar care va face onoare cetaţenilor Aradului şi breslei dumneavostră.

ion stan

Cu consideratie,

Ion Stan, Vicepreşedinte Partidul Noua Republică

Obiectivitate şi corectitudine

La ceas aniversar, în numele întregului colectiv de poliţişti al IPJ Arad, vă doresc să păstrați aceeaşi linie de echilibru şi echidistanță jurnalistică, cu care ne-aţi obişnuit! Obiectivitatea și corectitudinea, elemente esenţiale ale informării, v-au creat un loc aparte în peisajul mass-media local, astfel încât, în ceea ce ne priveşte, apreciem colaborarea pe care noi, ca instituţii, o avem, în slujba arădenilor. Vă dorim mult succes în demersul către o presă profesionistă şi urăm întregului colectiv redacţional mult succes în continuare! Cu deosebită consideraţie,

romulus oprita

Romulus Opriţa,inspector şef al IPJ Arad

Aleasă consideraţie echipei JA

La împlinirea celor 7.000 de numere ale ziarului, vă transmit felicitările mele şi întreaga mea consideraţie faţă de munca pe care a depus-o întreaga echipă a ziarului de la înfiinţare, în ultimele zile ale anului 1989, şi până astăzi. Rolul ziarului dumneavoastră, „Adevărul” – aşa cum îl ştiu încă mulţi arădeni, acum „Jurnal Arădean” – a fost unul deosebit în societatea arădeană post-decembristă. Având de la început şi până în prezent un colectiv redacţional de exepţie, „Adevărul” a fost în top şi s-a menţinut acolo, rivalizând şi depăşind de multe ori ca tiraj cotidiene naţionale cu pretenţii.

De-a lungul timpului, în coloanele ziarului „Adevărul” au avut loc toate opiniile, iar analizele realizate de jurnaliştii săi au prezentat realitatea post-decembristă aşa cum se prezenta ea – de multe ori dură şi nedreaptă. Mă bucură faptul că şi în prezent menţineţi aceeaşi linie şi că arădenii nu şi-au pierdut cel mai important şi apreciat mijloc de informare de după Revoluţie. La mulţi ani!

pribac cossmin

Cosmin Pribac, prefectul judeţului Arad

Viață lungă pentru „Jurnalul”

Cu prilejul acestei aniversări a ziarului „Jurnal Arădean” îmi face plăcere să constat, de pe poziţia plasticianului implicat în viaţa artistică a oraşului, atenţia pe care a acordat-o şi o acordă şi în prezent colectivul redacţional fiecărui eveniment de cultură. În spaţiul alocat, cei care acoperă, în cadrul ziarului, compartimentul cultură reuşesc, prin ştiri şi articole, să facă publice toate manifestările importante din oraş, de la expoziţii la spectacole de teatru, concerte, lansări de carte etc., transformând rubrica într-o oglindă vie a vieţii spirituale şi culturale a oraşului. Dorim „Jurnalului arădean” viaţă lungă iar redactorilor săi acelaşi interes pentru toate formele de cultură care se manifestă în oraş.

Onisim Colta

Onisim Colta, pictor

Felicitări la ceas aniversar!

Întotdeauna am considerat presa ca pe un factor necesar în echilibrul societăţii.

„Jurnal arădean”, prin cele 7000 de apariţii, s-a dovedit a fi cel mai longeviv ziar judeţean din ţară, ziar care a promovat întotdeauna cu obiectivitate interesele judeţului Arad, ale cetăţenilor, fiind un element de continuitate, stabilitate şi performanţă în mass-media arădeană.

Îi felicit, la acest ceas aniversar, pe toţi cei care au activat, de-a lungul anilor, la „Jurnal arădean” şi care au contribuit la atingerea acestui număr aniversar: 7000! Le transmit tuturor cititorilor dumneavoastră, precum şi întregii echipe redacţionale, „La Mulţi Ani!”. Să faceţi parte în continuare din viaţa comunităţii locale, din viaţa noastră, a tuturor arădenilor!

iotcu

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad

Încă cel puţin atâtea numere

Doresc cotidianului „Jurnal arădean”, cu ocazia apariţiei numărului 7.000, ca ziarul să vadă lumina tiparului pentru încă cel puţin atâtea numere. Reporterilor şi redactorilor le urez putere de muncă şi pe această cale ţin să le mulţumesc pentru modul în care au mediatizat intervenţiile la care a luat parte Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad.

bogdanescu ioan

Colonel inginer Ioan Bogdănescu, inspector şef ISUJ

Longevitate!

Informaţia este oxigenul vital al vieţii unei comunităţi. De calitatea ei depinde însăşi sănătatea ei. 7.000 de zile a apărut neîntrerupt „Jurnalul arădean”. Cât înseamnă asta pentru o viaţă de om? Fie el cititor, fie el ziarist? Potrivit statisticilor, nici mai mult, nici mai puţin decât un sfert din ea. Fiindcă trăim, vai!, în medie doar 27.000 de zile.

Cultura, nu doar în dimensiunea ei uşor de digerat, de distracţie, relaxare, destindere, ci şi în aceea de act durabil de creaţie de valoare, profesionistă, fie că vorbim de literatură, fie de arte vizuale (pictură, grafică, sculptură), muzică, şi-a fost găsit locul în paginile acestui ziar. A fost un câştig întreit: al ziarului, al cititorului şi al artistului creator.

Sper ca ziarul „Jurnal arădean” să o ţină tot aşa, în aceeaşi direcţie. Iar oxigenul lui pe care îl pompează în fiecare dimineaţă spre cititor să fie cât mai proaspăt, cât mai curat.

Vasile Dan

La mulţi ani, „Jurnal arădean”!

Vasile Dan,

Preşedintele Filialei Arad a Uniunii Scriitorilor din România

La mulţi ani, Jurnal arădean!

Urez Jurnalului arădean multe alte mii de apariţii, în aceeaşi notă de obiectivitate, echidistanţă şi seriozitate. Îi felicit pe ziariştii care, zi de zi, îi informează pe arădeni despre tot ce se întâmplă în municipiu şi judeţ. În ce ne priveşte, vreau să-i asigur că PNL a fost, este şi va rămâne un apărător al libertăţii presei, al dreptului la libera exprimare, câştigat de către democraţie prin sângele vărsat la revoluţie.

cristina

Senator Ioan Cristina, preşedinte PNL Arad

Dragă ,,JURNALULE ARĂDEAN’’

Indiferent cum te-ai numit, ai fost întotdeauna al nostru al arădenilor. Indiferent în ce perioadă ai apărut ai fost al tuturor arădenilor. Ai fost, eşti şi îţi doresc aşa să rămâi. Ba şi mai bun şi mai iubit ŞI MAI CITIT.

Dacă ai supărat criticând „pe bune’’ continuă. Dacă ai lăudat „pe bune’’ continuă. Ai fost consecvent şi întotdeauna cu echidistanţă şi corect. De aceea continuă. Ai ajuns la al şaptemiilea număr.

La multe numere. La mulţi ani. Ţie şi tuturor celor care trudesc pentru ca Tu să exişti.

ioan crisan

Crişan Ioan, Vladimirescu, primar

Mulţumim că existaţi!

În numele colectivului cu care, an de an, reuşim să scriem pagini de istorie pentru sportul arădean, vă felicităm cu ocazia ziarului cu numărul 7000. Jurnal Arădean, fostul Adevărul, a fost întotdeauna ziarul de suflet al familiei baschetului arădean, datorită profesionalismului celor care au reflectat activitatea noastră. Un ziar de familie în care găseşti informaţii din toate domeniile, un ziar alături de care aş vrea să mă găsesc şi la numărul 10.000.

urban

Marcel Urban, preşedinte Univ Goldiş ICIM Arad

O frumoasă performanță

Conducerea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad felicită cotidianul „Jurnal arădean”, care a ajuns la ediţia nr. 7000 şi întreaga redacţie pentru frumoasa performanţă.

„Jurnal arădean” este continuatorul ziarului „Adevărul”, care a susţinut, încă de la înfiinţare, învăţământul superior privat şi a relatat cu obiectivitate şi profesionalism acţiunile de interes public ale Universităţii noastre.

Suntem convinşi că „Jurnal arădean”, care în decembrie va împlini un sfert de secol de existenţă, va continua, la acelaşi nivel, informarea cititorilor cu ştiri, interviuri şi reportaje din sfera învăţământului universitar privat, dar şi din alte domenii, cu o înaltă conduită deontologică jurnalistică.

presedinte si rector UVVG

La mulţi ani!

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci,

Rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean,

Preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”

Obiectivitate şi profesionalism

7000 reprezintă un număr impresionant, care reflectă profesionalismul şi dăruirea oamenilor care muncesc la acest ziar. Personal, e o plăcere să citesc ştirile sportive şi nu numai, prezentate într-un mod obiectiv într-o presă în care, din păcate, can-can-ul predomină din ce în ce mai mult. Oamenii vă apreciază şi citesc Jurnal Arădean pentru că aţi dovedit de-a lungul anilor că păstraţi aceeaşi linie a obiectivităţii. Vă doresc să aveţi puterea de a sărbători cât mai multe astfel de cifre rotunde.

hategan

Ovidiu Haţegan, arbitru de fotbal

Succes şi frumoase realizări!

La acest moment aniversar vă felicit pentru profesionalism şi vă transmit cele mai sincere urări de bine. Mă bucur că am ocazia să colaborez cu oameni deosebiţi si obiectivi. Vă doresc succes în activitate şi să vă bucuraţi de cele mai frumoase realizări. La mulţi ani redacţiei şi la cât mai multe ediţii!

vasil mihaela

Mihaela Vasil, director Casa Judeţeană de Pensii Arad3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor