Pericolul de pe liniile albe

4Comentarii
Pericolul de pe liniile albe
ARAD. Trecerea pentru pietoni de pe Calea Aurel Vlaicu colţ cu Meşterul Manole este o adevărată provocare.

Trecerile pentru pietoni rămân un subiect pe marginea căruia poţi să vorbeşti zile întregi, uneori chiar de pe patul spitalului dacă ai avut ghinionul ca un şofer să îţi facă semn să traversezi şi al doilea să te ia cu viteză pe capotă. Sunt foarte multe treceri pentru pietoni în municipiu, care uneori îţi solicită un efort suplimentar, dar şi curaj pentru a le traversa, chiar dacă rolul lor este acela de asigura un plus de siguranţă celui care doreşte să treacă pe partea cealaltă a străzii.

Arădeni din diferite zone ale oraşului, ne cer ajutorul, deoarece au ajuns să le fie frică să traverseze strada prin loc permis. Un grup, reprezentat de Maria C. din cartierul Bujac, arată cu degetul către trecerea pentru pietoni de pe Calea Aurel Vlaicu (lângă Băile Termale Bidi). Niciun şofer nu respectă regulile de circulaţie. Cei care ne-au rugat să prezentăm cazul invită Serviciului de Poliţie Rutieră Arad să se deplaseze în această zonă, în orice zi, şi cu siguranţă vor avea de dat nişte amenzi.

Pericol pe trecere

„Vorbesc în numele a mai multor persoane ce locuiesc în această zonă. Este incredibil ce se întâmplă. Folosim această trecere de aproape 40 de ani, însă în ultimul timp stăm şi o jumătate de oră să traversăm în siguranţă. Maşinile vin cu viteză şi nici măcar nu încetinesc, asta chiar dacă au restricţie de viteză. Ultima dată eram patru persoane la trecere, ne-am asigurat şi am pornit. Am tras o sperietură zdravănă pe la mijlocul trecerii când o maşină care era foarte departe când am pornit noi, ne-a ajuns. A pus o frână de i-au scârţâit roţile! Era să ne lovească pe toţi! Eu nu înţeleg cum de aceşti oameni inconştienţi rulează cu peste 80 km/h într-o zonă cu trecere pentru pietoni. Era să ne omoare pe toţi. Rugăm instituţiile abilitate să ia măsuri până nu se întâmplă o tragedie”, a încheiat Maria.

16 permise reţinute

Şi ca o dovadă că problema semnalată este una de actualitate, că şoferii arădeni nu sunt prea respectuoşi cu pietonii stă şi acţiunea de ieri a poliţistilor de la Serviciul Rutier de pe Bulevardul Revoluţiei. În doar două ore, oamenii legii au lăsat fără permis de conducere nu mai puţin de 16 şoferi care nu au acordat prioritate pietonilor. Agenţii au „oferit” atât şoferilor cât şi pietonilor indisciplinaţi peste 30 de sancţiuni contravenţionale.

„Noi încercăm prin intermediul şcolilor să explicăm atât părinţilor cât şi elevilor să ţină cont de regulile de circulaţie, deorece aşa putem preveni multe accidente. Pietonii au obligaţia de a se asigura înainte de a traversa o trecere pentru pietoni, la fel cum şoferii au obligaţia de a circula cu prudenţă în zona marcajelor pietonale”, a declarat Camelia Tuduce, purtătoarea de cuvânt a IPJ Arad.

Dincolo de toate aspectele acestei probleme cu bune şi rele, doar o singură regulă menită să le completeze pe cele de circulaţie ar face diferenţa şi anume regula bunului simţ.

Zebrele morţii în top

Trecerea de la Bidi se alătură celorlalte treceri pentru pietoni periculoase din Arad. Trecerile periculoase semnalate de cititorii noştrii sunt: cea din sensul giratoriu din zona Intim (lângă fântâna arteziană), trecerea din zona UTA la intersecţia străzilor Francisc Neumann cu Calea Aurel Vlaicu (lângă stadionul UTA), dar şi cea de pe Calea Victoriei (în dreptul SIF Banat Crişana).

Cele mai periculoase treceri din municipiu unde au avut loc cele mai multe accidente, conform poliţiştilor sunt: Bulevardul Ştefan Augustin Doinaş colţ cu strada Andrei Mureşanu (fosta Şcoală Generală nr. 4), trecerea de pe Bulevardul Iuliu Maniu colţ cu strada Ioan Alexandru (lângă Grupul Şcolar Iuliu Maniu) şi cele două treceri de pe Calea Victoriei, prima de la Spitalul Judeţean Arad şi cealaltă lângă SIF Banat.

VALENTIN GORAN

valentin.goran@informmedia.ro4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor