Peste 250 de voluntari au plantat 1000 de puieți în Alfa

De Valentin Goran
Reactualizat la:
11Comentarii
FOTO: V.G.
FOTO: V.G.
Dimineața zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, a fost una specială pentru arădenii care locuiesc în cartierul Alfa.

Peste 250 de voluntari și locuitori din zonă au răspuns apelului lansat de Asociația Euromediu, pentru a planta peste 1000 de puieți în încercarea de a crea o perdea verde care să flancheze cartierul dinspre râul Mureș. Acțiunea este realizată în tandem cu acțiunea națională de împădurire „Plantăm fapte bune în România” unde sunt implicați peste 10.000 de voluntari care vor planta aproximativ 223.000 de puieți pe 70 de hectare puse la dispoziția asociațiiilor de primăriile care au răspuns acestui apel.

Peste 250 de voluntari

După ora 10:00, erau deja prezenți peste 150 de arădeni la locul de plantat situat între digul râului Mureș, respectiv pista pentru biciclete și strada Cărămidarilor. Unii arădenii au trasat locurile pentru plantat, alții înarmați cu hârlețe au pregătit gropile, iar din spate un alt grup au plantat puieții. Un lucru demn de remarcat este că vârsta voluntarilor a fost diversificată, de la cei mici, adică de la cinci ani, până la bunici, cu toții au pus mâna pentru a crea un loc mai curat, mai plăcut, mai verde.„Este o plantare organizată de Asociația Euromediu pentru a crea o perdea verde. Această asociație s-a organizat singură, a cumpărat de la Romsilva cei peste 1000 de puieții, desigur la un preț mai mic. Suntem bucuroși să vedem un număr atât de mare de voluntari care se implică în acest tip de activitate”, a declarat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad. Asociațiile care au participat cu volutari, pe lângă locuitorii din zonă care s-au mobilizat excelent sunt Asociația Bicicliștilor Arădeni, Asociația Condor, Organizația Națională „Cercetașii României” – Centrul Local „Phoenix” Arad.

223.000 de puieți în România

„Plantăm fapte bune în România” se reallizează în 19 localităţi din 14 judeţe din ţară: Călăraşi – Ulmu şi Jegălia, Constanţa – Peştera, Giurgiu – Malu, Teleorman – Talpa, Dolj – Rojişte şi Greceşti, Hunedoara – Brad, Vâlcea – Feteni, Dâmboviţa – Bezdead, Buzău – Boboc şi Beceni, Covansa – Belin, Sălaj – Valcău de Jos, Arad – Zerind şi Fântânele, Prahova – Plopu si Valea Călugărească şi Timiş – Utvin.SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor