Pietele din municipiu isi cumpara actiunile

De Adriana Barbu
Pietele din municipiu isi cumpara actiunile
TOP cumpără propriile acţiuni în pieţe, deţinute de doi acţionari minoritari: două firme din Arad.

ARAD. S-a votat, deci pot trece la treabă. Mai marii societăţii comerciale Târguri, Oboare, Pieţe (TOP) SA din Arad răspund unor solicitări mai vechi şi vor avea la final mai puţini acţionari minoritari. La cererea adresată de TOP Primăriei Arad, instituţia a iniţiat un proiect de hotărâre care a stat pe masa aleşilor locali miercuri şi a şi fost votat de către aceştia.

Proiectul vorbea de acordarea unui mandat special reprezentanţilor din Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC TOP SA prin care aceştia sunt mandataţi să hotărască şi să aprobe răscumpărarea acţiunilor deţinute de SC TOP SA Arad de către acţionarii minoritari. Tot în proiectul votat de consilierii muncipali se menţionează faptul că preţul de răscumpărare a propriilor acţiuni se va stabili de adunarea generală, în baza unui raport de evaluare întocmit de către un expert evaluator independent.

Nu toate acţiunile minoritarilor de la TOP se răscumpără acum, ci acţiunile deţinute de două societăţi comerciale, Armopan şi Aramela, firme care au solicitat TOP vânzarea acţiunilor către societatea deţinută de CLM.

Per total, cu excepţia Municipalităţii, acţionarul majoritar la TOP, alte 69 de persoane – fizice şi juridice – deţin acţiuni la Târguri, Oboare, Pieţe.

Valoarea acţiunilor acţionarilor minoritari nu depăşeşte 7% din totalul acţiunilor, Municipalitatea deţinând celelalte 93 de procente (undeva pe la 42 de mii de acţiuni, potrivit datelor primite de la Primăria Arad).

Revenind la răscumpărarea acţiunilor, TOP răspunde astfel unor solicitări formulate în trecut, Directorul societăţii, Stelian Nistor, ne-a declarat că societatea încearcă astfel să răspundă cererilor venite pe adresa unităţii, în condiţiile în care fiecare dintre acţionari are dreptul de a propune vânzarea acţiunilor sale. Managerul TOP a precizat că cele două societăţi deţin o parte importantă din valoarea acţiunilor minoritarilor.

Potrivit datelor primite de la reprezentanţii Primăriei Arad, cele două firme care îşi vând acţiunile sunt sigurele persoane juridice din rândul acţionarilor minoritari.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !