Pistă de biciclete prin mijlocul drumului?

De Diana Dutu
9Comentarii
Pistă de biciclete prin mijlocul drumului?
S-ar putea întâmpla în Piaţa Caius Iacob, dacă se respectă decapările făcute în asfalt.

Deşi asfaltată, e una din străzile cele mai denivelate din Arad. Vorbim despre strada cuprinsă între Bancpost şi pasajul Grădişte, stradă care face parte din Piaţa Caius Iacob. La un moment dat, aici au fost decapate porţiuni din drum pentru pistele de biciclete. Strada va avea două piste: una paralelă cu trotuarul, pentru sensul de mers spre bancă, şi alta pentru celălalt sens de mers care te duce pe sub pasaj spre strada Onisifor Ghibu. După cum arată bucata de drum decapată, cea de a doua pistă e paralelă cu banda de circulaţie (direcţia de mers spre pasaj), având în partea dreaptă spaţiul destinat parcării maşinilor şi, după acestea, parcul. Dar, în aceste condiţii, între cele două piste mai rămâne practic loc pentru o singură bandă de circulaţie, nu pentru două. Probabil cineva şi-a dat seama că nu e tocmai în regulă şi… s-au adus nişte modificări.
În prezent, pe strada din Piaţa Caius Iacob s-a deschis şantierul, iar primul lucru pe care l-au făcut muncitorii a fost să lărgească drumul. S-a „muşcat”, astfel, o bucată din parc, unde va fi amenajat spaţiul pentru parcarea maşinilor la 45 de grade. Suprafaţa pe care se parca înainte va fi destinată de-acum traficului rutier. Aici intervine comicul (sau absurdul) situaţiei: dacă pista de biciclete (direcţia spre pasaj) va fi amenajată exact pe porţiunea decapată anterior în acest scop, atunci această pistă va trece chiar prin mijlocul drumului! Mai mult ca sigur, nu se va întâmpla aşa, iar pista va fi mutată spre dreapta, pe lângă noile parcări (aşa cum indică şi suprafeţele vopsite în roşu, de la intersecţie). În aceste condiţii, nu putem să nu ne întrebăm de ce s-o mai fi decapat asfaltul pentru pistă dacă pista nu va trece pe acolo…
Se numeşte „lucru bine făcut”. Marcă înregistrată în România. Deci şi în Arad.

Taguri: , , , ,


9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor